Εξεταστική Επιτροπή: Παραδόθηκε το πόρισμα στον Κ. Τασούλα - Στις 21/10 η συζήτηση στην Ολομέλεια

Newsroom
Μοιράσου το
Εξεταστική Επιτροπή: Παραδόθηκε το πόρισμα στον Κ. Τασούλα - Στις 21/10 η συζήτηση στην Ολομέλεια
Στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα παραδόθηκε το πόρισμα  της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη».

Στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα παραδόθηκε το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Το πόρισμα -που έχει χαρακτηριστεί απόρρητο- παρέδωσαν στον κ. Τασούλα, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Γιάννης Κεφαλογιάννης, συνοδευόμενος από την αντιπρόεδρο Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και τον γραμματέα Ευστάθιο Κωνσταντινίδη.

Η υποβολή του πορίσματος ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής και τέθηκε στη διάθεση των βουλευτών προκειμένου να λάβουν γνώση από την Ειδική Γραμματεία του προέδρου της Βουλής, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία που υπάρχει για τα απόρρητα έγγραφα.

Το πόρισμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022.

Η Εξεταστική Επιτροπή συστάθηκε σύμφωνα με την από 29 Αυγούστου 2022 απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, που έκανε δεκτή την από 22 Αυγούστου 2022 πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βουλή: Άρση ασυλίας για τον Νίκο Παππά του ΣΥΡΙΖΑ - Βολές του ίδιου κατά της κυβέρνησης

Εισαγγελική έρευνα για τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κώστα Πλεύρη

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα έλαβε η μητέρα της 12χρονης