Τουρκία: Ο Ερντογάν «στοχοποιεί» την Ελλάδα για την επίθεση κατά αστυνομικών - Προειδοποιήσεις για τα όπλα στα νησιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Ο Ερντογάν «στοχοποιεί» την Ελλάδα για την επίθεση κατά αστυνομικών - Προειδοποιήσεις για τα όπλα στα νησιά
Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως «τρομοκρατικές ομάδες», όπως το κουρδικό PKK στο οποίο χρεώνει η Άγκυρα την επίθεση, «προστατεύονται από σχεδόν κάθε χώρα στην Ευρώπη. Ειδικότερα στην Ελλάδα και στο camp του Λαυρίου

Νέες επιθέσεις εις βάρος της Ελλάδας έκανε την Τρίτη ο Ταγίπ Ερντογάν, με τον πρόεδρο της Τουρκίας να βάζει «στο κάδρο» τη χώρα μας για την επίθεση που σημειώθηκε σε αστυνομική εγκατάσταση στη νότια επαρχία Μερσίνη.

Σε δηλώσεις του, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως «τρομοκρατικές ομάδες», όπως το κουρδικό PKK στο οποίο χρεώνει η Άγκυρα την επίθεση, «προστατεύονται από σχεδόν κάθε χώρα στην Ευρώπη. Ειδικότερα στην Ελλάδα και στο camp του Λαυρίου.

Οι τρομοκράτες αποτελούν απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια και οι χώρες της Δύσης υποστηρίζουν αυτές τις ομάδες» συμπλήρωσε. Ακόμα, πρόσθεσε ότι «περιμένουμε απ' όλες τις χώρες, ειδικότερα από τους γείτονες μας να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα εναντίον αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων».

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ για την ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων σε Λέσβο και Χίο. Μιλώντας για το θέμα, ο Ερντογάν είπε ότι «δεν μας ενδιαφέρουν, δεν έχει κανένα νόημα για εμάς το ότι συσσωρεύονται στη δυτική Θράκη και στα νησιά όπλα γιατί η δύναμή μας είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτά».

Μιλώντας για το μεταναστευτικό, ο Ερντογάν υποστήριξε πως η Δύση δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για να σταματήσει τους θανάτους μεταναστών στη Μεσόγειο.

«Δεν εγκρίνουμε το να μολύνεται το Αιγαίο και η μεσόγειο με ανθρώπινο αίμα και δάκρυα εχθρότητας» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΞ Κύπρου: Παράλογοι και γελοίοι οι ισχυρισμοί Ερντογάν ότι η Τουρκία απειλείται από την Ελλάδα

Τουρκία: Κλήθηκε για εξηγήσεις ο Έλληνας πρέσβης για τα τεθωρακισμένα στα νησιά - Άμεση απάντηση της Αθήνας

ΗΠΑ: Αδιαμφισβήτητη η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider