Ζελένσκι: Η διεθνής κοινότητα δεν θα επιτρέψει στον Πούτιν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζελένσκι: Η διεθνής κοινότητα δεν θα επιτρέψει στον Πούτιν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα
Ο Ουκρανός πρόεδρος προειδοποίησε κατά της παράσυρσης από τις απειλές του Πούτιν.

Τη σιγουριά πως η διεθνής κοινότητα δεν θα επιτρέψει στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στον πόλεμο της Ουκρανίας εξέφρασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο Ουκρανός πρόεδρος προειδοποίησε κατά της παράσυρσης από τις απειλές του Πούτιν, λέγοντας ότι πως εάν κάποιος παρασυρθεί από αυτές τότε η Ρωσία θα προσπαθήσει να καταλάβει περισσότερα εδάφη της Ουκρανίας.

«Δεν πιστεύω πως θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Δεν νομίζω πως ο κόσμος θα του επέτρεπε να τα χρησιμοποιήσει» δήλωσε ο Ζελένσκι, όπως μετέδωσε το Reuters.

Μειώνονται οι πιθανότητες συνομιλιών με τη Μόσχα

Ακόμα, ο Β. Ζλένσκι δήλωσε ότι ολοένα και μειώνεται η πιθανότητα να διεξαχθούν συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου, προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο εάν ο Ρώσος πρόεδρος αποσύρει τις δυνάμεις του από το ουκρανικό έδαφος.

Μιλώντας μέσω μεταφραστή σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο BILD, ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία δεν έχει καμία επιρροή στο πότε θα τελειώσει η διακυβέρνηση του Πούτιν στη Ρωσία, αλλά επιθυμεί να συνομιλήσει με την Μόσχα από θέση ισχύος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε επίσης την έκκληση του προς τη Γερμανία να προμηθεύσει με όπλα και συστήματα αεράμυνας την Ουκρανία, λέγοντας ότι αυτά χρειάζονται για να σωθούν ζωές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Έκκληση για «κατάπαυση πυρός μέσω διαλόγου» μετά την ομιλία Πούτιν

Κομισιόν: Σε απόγνωση ο Πούτιν - Eπικίνδυνος πυρηνικός τζόγος

Το Λονδίνο λέει πως οι απειλές του Πούτιν πρέπει να ληφθούν στα σοβαρά

gazzetta
gazzetta reader insider insider