Ερντογάν σε ΟΗΕ: Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο μεταναστών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν σε ΟΗΕ: Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο μεταναστών
Βολές του Τούρκου προέδρου κατά της Ελλάδας, από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, επιμένοντας στα pushbacks στο Αιγαίο.

Συνέχεια στην προκλητική ρητορική της Τουρκίας κατά της Ελλάδας έδωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας από το βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Ερντογάν υποστήριξε πως η Ελλάδα κάνει παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο, κατηγορώντας τη χώρα μας πως «μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων και βυθίζει τα σκάφη των μεταναστών»

«Δεν θέλουμε να βλέπουμε πτώματα μωρών στα νερά του Αιγαίου» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας πως ζητά από τη διεθνή κοινότητα να αναγκάσει την Ελλάδα να σταματήσει «αυτά τα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας».

Ακόμα, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η Ελλάδα ασκεί «καταπιεστικές πολιτικές» στην «μουσουλμανική, τουρκική μειονότητα», θέλοντας για μια ακόμα φορά να «γκριζάρει» τη Θράκη.

Μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά, ο Ερντογάν είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις, ενώ συμπλήρωσε πως η Τουρκία δεν θα σταματήσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Για το Κυπριακό, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να βάλει τέλος στην «καταδίωξη» που δέχονται οι Τουρκοκύπριοι και ζήτησε την άμεση αναγνώριση της «Τουρκική Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» από τη διεθνή κοινότητα.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε Ηνωμένα Έθνη να βρουν μια «αξιοπρεπή» έξοδο για όλα τα μέρη στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Μαζί, πρέπει να βρούμε μια λογική διπλωματική λύση που θα προσφέρει και στα δύο μέρη μια αξιοπρεπή έξοδο από την κρίση», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τον τερματισμό του πολέμου… στη βάση της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι ελπίζει ότι «ο πόλεμος δεν μπορεί να υπερτερήσει» και ότι μια «δίκαια ειρηνευτική διαδικασία μπορεί να υπερισχύσει», υπενθυμίζοντας ότι δύο φορές από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, η Τουρκία κατάφερε να συγκεντρώσει τους εκπροσώπους της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Αττάλεια στην νότια Τουρκία και στην Κωνσταντινούπολη.

«Καλώ τους διεθνείς οργανισμούς και όλες τις χώρες να υποστηρίξουν ειλικρινά τις προσπάθειες της Τουρκίας», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έχει επιτύχει να διατηρήσει τους δεσμούς του με τη Μόσχα και το Κίεβο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, προσφέρει τακτικά τη μεσολάβησή του σε αυτόν τον πόλεμο, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να βρεθεί μια συμφωνία που να ικανοποιεί τα δύο μέρη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν για Ουκρανία: Ο Πούτιν επιθυμεί ένα γρήγορο τέλος στον πόλεμο

Ερντογάν: Δεν είναι «ανυπέρβλητη απειλή» ο πληθωρισμός

gazzetta
gazzetta reader insider insider