Ερντογάν για Ελλάδα: «Ξαφνικά θα πάμε ένα βράδυ...»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν για Ελλάδα: «Ξαφνικά θα πάμε ένα βράδυ...»
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε και τη στήριξή του στη Ρωσία, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη θα περάσει αυτόν τον χειμώνα με σοβαρά προβλήματα».

Σταθερός στις εμπρηστικές του δηλώσεις παραμένει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προχώρησε σήμερα σε νέες απειλές κατά της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά «ξαφνικά μπορούμε να πάμε ένα βράδυ...».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πριν αναχωρήσει από την Άγκυρα για περιοδεία στα Βαλκάνια με πρώτο σταθμό τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ο Ερντογάν επανήλθε στους ισχυρισμούς περί κλειδώματος τουρκικών μαχητικών από τους S300 εκτοξεύοντας απειλές: «Το υπουργείο Άμυνας συνεχίζει να συζητά αυτό το θέμα τόσο με τoν ΓΓ του ΝΑΤΟ όσο και με άλλους εκπροσώπους. Η Ελλάδα το γνωρίζει αυτό. Κι επειδή το γνωρίζουν συμμαζεύονται».

«Οι ομιλίες που έκανα τις τελευταίες εβδομάδες ήταν προς αυτήν την κατεύθυνση και θα τις έχετε δει. Το επόμενο διάστημα η Ελλάδα θα σκεφτεί καλύτερα για να αποφασίσει τι είδους σχέσεις θα έχει με την Τουρκία. Σε διαφορετική περίπτωση, το έχω πει και το ξαναλέω, ξαφνικά μπορούμε να πάμε ένα βράδυ...», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε δηλώσεις στήριξης της Ρωσίας αναφέροντας πως «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το φυσικό αέριο. Η Ευρώπη θερίζει ό,τι σπέρνει. Η στάση και οι κυρώσεις της Ευρώπης εναντίον του κ. Πούτιν έφεραν αναπόφευκτα τον Πούτιν στο σημείο να πει 'αν το κάνεις αυτό, θα το κάνω έτσι'. Νομίζω ότι η Ευρώπη θα περάσει αυτόν τον χειμώνα με σοβαρά προβλήματα, εμείς δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα».

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λευκορωσία: Είναι η επόμενη στη λίστα του Πούτιν για προσάρτηση;

Ιαπωνία: Πάνω από 12 εκατ. δολάρια η δημόσια δαπάνη για την κρατική κηδεία του Σίνζο Άμπε

Ρωσία: Έσοδα 158 δισ. ευρώ από εξαγωγές ορυκτών καυσίμων τους έξι μήνες του πολέμου

gazzetta
gazzetta reader insider insider