Βρετανία: Ο Τζ. Χαντ στηρίζει Ρίσι Σούνακ στην κούρσα για τη διαδοχή Τζόνσον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ο Τζ. Χαντ στηρίζει Ρίσι Σούνακ στην κούρσα για τη διαδοχή Τζόνσον
Ο Χαντ αποκλείστηκε από την κούρσα για την ανάδειξη του διαδόχου του Μπόρις Τζόνσον, καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις τουλάχιστον 30 ψήφους που απαιτούνταν.

Τελευταία Ενημέρωση 11:30

Την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του Ρίσι Σούνακ στην κούρσα διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ, σύμφωνα με το Sky News.

«Ο Ρίσι είναι ένας από τους πλέον αξιοπρεπείς ανθρώπους, με το υψηλότερο επίπεδο ακεραιότητας, που έχω γνωρίσει μέχρι σήμερα στη βρετανική πολιτική», δήλωσε ο Χαντ και συμπλήρωσε «και γι’ αυτό θα ήμουν υπερήφανος να τον έχω ως τον επόμενο πρωθυπουργό μου», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Χαντ αποκλείστηκε από την κούρσα για την ανάδειξη του διαδόχου του Μπόρις Τζόνσον, καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις τουλάχιστον 30 ψήφους που απαιτούνταν.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, βγήκε πρώτος στον αρχικό γύρο για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην αρχηγία του συντηρητικού κόμματος (Τόρις) και στην πρωθυπουργία της χώρας. Στη διαδικασία που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, μεταξύ των βουλευτών των Τόρις, ο Σούνακ έλαβε 88 ψήφους μπροστά από την υφυπουργό Εμπορίου Πένι Μορντόντ που έλαβε 67 ψήφους, με την νυν υπουργό Εξωτερικών, Λιζ Τρας, να λαμβάνει 50 ψήφους.

Να με κρίνετε από τη θητεία μου και όχι από τον τραπεζικό μου λογαριασμό

Ο Ρ. Σούνακ απέρριψε σήμερα τους υπαινιγμούς ότι είναι υπερβολικά πλούσιος για να κυβερνά τη χώρα στη διάρκεια μιας οικονομικής κάμψης, λέγοντας ότι διαθέτει την εμπειρία για να διαχειριστεί σκληρές προκλήσεις.

Ερωτηθείς αν αντιλαμβάνεται τις οικονομικές πιέσεις στη χώρα, ο ίδιος είπε στο ραδιόφωνο του BBC: «Όταν εμφανίστηκε η πανδημία, αντιλήφθηκα απολύτως τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη χώρα». Όπως είπε ο Σούνακ, η πρώτη προτεραιότητά του στην οικονομία, αν γίνει πρωθυπουργός, είναι να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό και όχι οι μειώσεις φόρων για τις οποίες έχουν δεσμευτεί κάποιοι από τους αντιπάλους του στην κούρσα διαδοχής.

«Νομίζω ότι η υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μας είναι η μείωση του πληθωρισμού και όχι η επιδείνωση της κατάστασης. Θα μειώσω τους φόρους σε αυτό το κοινοβούλιο, αλλά θα το κάνω με υπευθυνότητα, γιατί δεν μειώνω φόρους για να κερδίσω εκλογές, κερδίζω εκλογές για να μειώσω φόρους», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Σε 24ωρη απεργία στις 27 Ιουλίου προχωρούν οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους

Καύσωνας - Ευρώπη: Ακραίες θερμοκρασίες σε Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία και Βρετανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider