G7: Επιφυλάξεις από την ΕΕ για την απαγόρευση στον ρωσικό χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
G7: Επιφυλάξεις από την ΕΕ για την απαγόρευση στον ρωσικό χρυσό
«Να δούμε εάν είναι δυνατό να στοχεύσουμε τον χρυσό με ένα τρόπο που θα χτυπά τη ρωσική οικονομία και όχι εμάς» είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Επιφυλάξεις για την πρόθεση ηγετών των G7 σχετικά με την απαγόρευση εισαγωγών χρυσού από τη Ρωσία, στο πλαίσιο των κυρώσεων από τη Δύση στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Μιλώντας στην συνάντηση των G7 στη Βαυαρία της Γερμανίας, ο Βέλγος αξιωματούχος σημείωσε σχετικά με το σχέδιο για εμπάργκο στον ρωσικό χρυσό «είμαστε έτοιμοι να δούμε τις λεπτομέρειες του σχεδίου και το εάν είναι δυνατό να στοχεύσουμε τον χρυσό με ένα τρόπο που θα χτυπά τη ρωσική οικονομία και όχι εμάς».

Ακόμα, ο Μισέλ εξέφρασε την επιφύλαξή του και σε ό,τι αφορά την επιβολή πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου στις χώρες παραγωγής που συζητείται στη Σύνοδο.

«Είμαι προσεκτικός και επιφυλακτικός. Είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε λεπτομέρειες και να λάβουμε από κοινού με τους εταίρους μας μια απόφαση, αλλά θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι αυτό που θα αποφασίσουμε θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη Ρωσία και όχι σε εμάς», τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

G7: Επίσημα οι κυρώσεις στις εισαγωγές ρωσικού χρυσού - Πλήγμα δισ. δολαρίων στη Μόσχα

G7: Η Βρετανία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ιαπωνία θα απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικού χρυσού

gazzetta
gazzetta reader insider insider