Συνεργασία Ρωσίας - Τουρκίας για την εξαγωγή τροφίμων από την Ουκρανία μέσω του Βοσπόρου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεργασία Ρωσίας - Τουρκίας για την εξαγωγή τροφίμων από την Ουκρανία μέσω του Βοσπόρου
«Για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει οι Ουκρανοί να αποναρκοθετήσουν τα λιμάνια τους» ανέφερε ο Σεργκέι Λαβρόφ από την Άγκυρα.

Μήνυμα για συνεργασία της Ρωσίας και της Ουκρανίας για την εξαγωγή τροφίμων από την Ουκρανία μέσω του Βοσπόρου έστειλαν ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε επίσημη συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Τουρκίας στην Άγκυρα.

Ο Ρώσος υπουργός ανέφερε πως η Μόσχα έχει ήδη διασφαλίσει για την ασφαλή μεταφορά εξαγωγικών πλοίων από την Ουκρανία προς τη Μαύρη Θάλασσα, τονίζοντας πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει εξασφαλίσει την ασφαλή μεταφορών των φορτίων τροφίμων.

«Για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει οι Ουκρανοί να αποναρκοθετήσουν τα λιμάνια τους» σημείωσε ο Λαβρόφ, για να προσθέσει πως η Ρωσία θα συνεργαστεί με την Τουρκία για το θέμα.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως χρειάζεται περισσότερος διάλογος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας για τον ασφαλή διάδρομο μεταφοράς των τροφίμων μέσω θαλάσσης.

Ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε ως λογικό το σχέδιο που έχει προτείνει ο ΟΗΕ για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων και χαρακτήρισε «νόμιμη» τη ρωσική απαίτηση για τερματισμό των κυρώσεων στις εξαγωγές, ώστε να γίνεται η εξαγωγή τροφίμων από την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια Τράπεζα: Επιπλέον 1,5 δισ. δολάρια για ενίσχυση στην Ουκρανία

Εξαντλείται ο υποτιμημένος «χρυσός» της γης – 23 τρισ. οι απώλειες σε τρόφιμα και εισόδημα

gazzetta
gazzetta reader insider insider