Η Ρωσία απέλασε τέσσερις Σουηδούς διπλωμάτες - «Αδικαιολόγητη» κίνηση απαντά η Σουηδία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ρωσία απέλασε τέσσερις Σουηδούς διπλωμάτες - «Αδικαιολόγητη» κίνηση απαντά η Σουηδία
«Η Σουηδία θα απαντήσει με κατάλληλο τρόπο στην αδικαιολόγητη ενέργεια της Ρωσίας» ανέφερε η Λίντε.

Η σουηδική διπλωματία δήλωσε σήμερα ότι τέσσερις διπλωμάτες απελάθηκαν από τη Ρωσία, σε αντίποινα σε αντίστοιχο μέτρο από την πλευρά της Στοκχόλμης για τη στρατιωτική επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι είχε καλέσει τη Σουηδή πρεσβευτή για να «διαμαρτυρηθεί εντόνως» κατά της απέλασης Ρώσων διπλωματών, στις αρχές Απριλίου, και κατά της στρατιωτικής στήριξης της Στοκχόλμης στην ουκρανική κυβέρνηση.

«Ως αντίδραση, η ρωσική πλευρά αποφάσισε να κηρύξει ανεπιθύμητα πρόσωπα τρεις διπλωμάτες από την πρεσβεία της Σουηδίας στη Ρωσία», πρόσθεσε η ρωσική διπλωματία.

Ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο, η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Αν Λίντε δήλωσε ότι η ενέργεια αυτή είναι «πολύ λυπηρή», διευκρινίζοντας ότι συνολικά τέσσερις διπλωμάτες απελάθηκαν, τρεις από την πρεσβεία στη Μόσχα και ένας από το προξενείο της Σουηδίας στην Αγία Πετρούπολη.

Η Λίντε τόνισε ότι οι Ρώσοι διπλωμάτες απελάθηκαν στις αρχές Απριλίου διότι είχαν εμπλακεί σε ενέργειες «που παραβίαζαν τη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις», ενώ οι Σουηδοί διπλωμάτες εκτελούσαν «παραδοσιακές διπλωματικές ενέργειες».

«Η ρωσική ενέργεια είναι χωρίς κίνητρο και δυσανάλογη», ανέφερε η Λίντε. «Η Σουηδία θα απαντήσει με κατάλληλο τρόπο στην αδικαιολόγητη ενέργεια της Ρωσίας», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η Λίντε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider