Απάντηση Χαρδαλιά για τις προσλήψεις προσωπικού στο ΝΙΜΤΣ και το 401 Γεν. Στρατ. Νοσοκομείο Αθηνών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απάντηση Χαρδαλιά για τις προσλήψεις προσωπικού στο ΝΙΜΤΣ και το 401 Γεν. Στρατ. Νοσοκομείο Αθηνών
Έχει εγκριθεί «η κίνηση της διαδικασίας για πρόσληψη 138 μονίμων υπαλλήλων διαφόρων κλάδων και κατηγοριών».

Τις ενέργειες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη στελέχωση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) και του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών (401 ΓΣΝΑ) υπογράμμισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς απαντώντας σε ερωτήσεις που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, με θέματα «Προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ)» και «Στελέχωση του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών (401 ΓΣΝΑ) με μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό».

Κατά τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων, τακτικού και εποχικού, πολιτικού προσωπικού του προηγούμενου έτους και του τρέχοντος έτους που βρίσκεται σε εξέλιξη, τα Γενικά Επιτελεία και το ΝΙΜΤΣ υπέβαλαν τα αιτήματά τους με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθητοποίηση για την κάλυψη των πάγιων αναγκών σε υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αρμοδιότητας υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εντός του πλαισίου της δημοσιονομικής πολιτικής, υπογράμμισε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Εξήγησε ότι έχει εγκριθεί «η κίνηση της διαδικασίας για πρόσληψη 138 μονίμων υπαλλήλων διαφόρων κλάδων και κατηγοριών» ενώ «επίκειται η έκδοση σχετικής προκήρυξης από το ΑΣΕΠ». Όπως είπε, οι 59 προσλήψεις αφορούν στην κάλυψη αναγκών σε προσωπικό των στρατιωτικών νοσοκομείων και των τριών Γενικών Επιτελείων.

Ειδικότερα, για το ΝΙΜΤΣ, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την πρόσληψη 21 μονίμων υπαλλήλων διάφορων κλάδων και κατηγοριών ενώ «μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας ολοκληρώθηκε η μετάταξη, από διάφορους τομείς του Δημοσίου, 5 ατόμων και η απόσπαση ενός ατόμου στο ΝΙΜΤΣ».

«Από την έναρξη της πρωτόγνωρης απειλής της πανδημίας του κορονοϊού, το υπουργείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση των Στρατιωτικών Νοσοκομείων σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού» είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε: «Για το σκοπό αυτό, κατά τα έτη 2020 - 2021, προσλήφθηκαν συνολικά 377 άτομα ως επικουρικό προσωπικό, τα οποία καλύπτουν τις επιτακτικές ανάγκες των Στρατιωτικών Νοσοκομείων».

«Στο ΝΙΜΤΣ», συνέχισε, «εργάζονται σήμερα 113 άτομα επικουρικό προσωπικό, κυρίως υγειονομικών ειδικοτήτων πλην ιατρών, ενώ υπηρετούν 17 επικουρικοί ιατροί και 40 ιατροί με παράταση ισχύος της ορισμένου χρόνου σύμβασης εργασίας τους».

«Στο 401 ΓΣΝΑ», συμπλήρωσε ο Ν. Χαρδαλιάς, «εργάζονται σήμερα 52 άτομα ως νοσηλευτικό προσωπικό».

Διευκρίνισε, ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την πρόσληψη 9 ατόμων, κυρίως υγειονομικών ειδικοτήτων, για το 401 ΓΣΝΑ.

Αναφερόμενος στον προγραμματισμό προσλήψεων τρέχοντος έτους υποβλήθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών από τα Γενικά Επιτελεία συνολικά 320 αιτήματα, που αποτυπώνουν τις ανάγκες σε προσωπικό διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων των νοσοκομείων που υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Ειδικότερα», συνέχισε, «το ΓΕΣ υπέβαλε απαίτηση για 84 θέσεις, εκτιμώμενων αναγκών σε προσωπικό για το 401 ΓΣΝΑ». Όσο για τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), «παρατηρείται αυξητική τάση των εισακτέων».

Εντός του 2021, «προσελήφθησαν συνολικά 42 ΕΠΟΠ ειδικότητας Βοηθού Νοσηλευτή για την περαιτέρω ενίσχυση των νοσηλευτικών υπηρεσιών του Στρατού Ξηράς, εκ των οποίων οι 26 τοποθετήθηκαν στο 401 ΓΣΝΑ και οι 16 στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως (ΓΣΝΕ)», ενώ για το έτος 2022 «αναμένεται η πρόσληψη επιπλέον 60 ΕΠΟΠ Υγειονομικού, η κατανομή των οποίων σε ειδικότητες δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί» καταλήγει στην απάντησή του ο Ν. Χαρδαλιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider