Ο Ζελένσκι ζητά άμεση ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Ζελένσκι ζητά άμεση ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Ο πρόεδρος της χώρας καλεί την ΕΕ να ξεκινήσει άμεσα ειδική διαδικασία ένταξης της Ουκρανίας στην Ένωση.

Αίτημα για άμεση ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέθεσε εκ νέου ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Σε βίντεο που ανάρτησε στους λογαριασμούς του στο social media, ο Ζελένσκι καλεί την ΕΕ να ξεκινήσει άμεσα ειδική διαδικασία ένταξης της Ουκρανίας στην Ένωση.

«Ο στόχος μας είναι να είμαστε όλοι Ευρωπαίοι και, κυρίως, ίσοι. Είμαι σίγουρους πως αυτό είναι το σωστό και πως το δικαιούμαστε» σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πράγματι εν καιρώ [θα] ανήκει σε εμάς. Είναι χώρα που ανήκει ανάμεσά μας και θέλουμε να ενταχθεί» δήλωσε η Γερμανίδα αξιωματούχος.

«Επιστρατεύονται κρατούμενοι με πολεμική πείρα - 4.500 νεκροί Ρώσοι μέχρι στιγμής»

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι κατά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες του πολέμου σκοτώθηκαν 16 παιδιά και 45 τραυματίστηκαν.

«Σώστε τις ζωές σας και φύγετε», κάλεσε ο ουκρανός πρόεδρος τους Ρώσους στρατιώτες και πρόσθεσε ότι 4.500 ρώσοι στρατιώτες έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί.

Η Ουκρανία, είπε ο πρόεδρός της, θα απελευθερώσει κρατούμενους με στρατιωτική εμπειρία αν επιθυμούν να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Ο κύριος στόχος των συνομιλιών με τη Ρωσία είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στη Χάγη κατά της Ρωσίας προσφεύγει ο Ζελένσκι

gazzetta
gazzetta reader insider insider