Πλεύρης: Εκτός του ΕΣΥ από 31 Μαρτίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Newsroom
Μοιράσου το
Πλεύρης: Εκτός του ΕΣΥ από 31 Μαρτίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί
«Θα υπάρξει συνολική ρύθμιση αν θα πρέπει να γίνεται εμβολιασμός περάν της πανδημίας σε υποχρεωτική βάση στους υγειονομικούς για το αν θα παραμείνουν ή όχι στο σύστημα» είπε ο αρμόδιοςυπουργός.

Την πόρτα της εξόδου από το Εθνικό Σύστημα Υγείας για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Μάρτιου «δείχνει» υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Πλεύρης είπε πως «όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί (δεν έχουν κάνει τις δυο δόσεις ) παραμένουν σε αναστολή μέχρι τις 31 Μάρτιου, και μέχρι τότε θα υπάρξει συνολική ρύθμιση αν θα πρέπει να γίνεται εμβολιασμός περάν της πανδημίας σε υποχρεωτική βάση στους υγειονομικούς για το αν θα παραμείνουν ή όχι στο σύστημα.

Όσοι δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση δεν υπάρχει στο νομό καμιά πρόβλεψη ούτε είναι στις προθέσεις να συνδέεται με αναστολή εργασίας» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας, σύμφωνα με το skai.gr.

Σε ό,τι αφορά τα περιοριστικά μέτρα, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι αντίληψη όλων των υπουργών Υγείας της ΕΕ είναι ότι θα πρέπει πλέον να οδηγούμαστε σε πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων.

Όπως είπε, «τα μέτρα θα είναι πλέον στα απαραίτητα, δεδομένου ότι η νέα μετάλλαξη (Όμικρον) δεν είναι ανησυχητική μετάλλαξη, δεν είναι απλό κρυολόγημα, αλλά επειδή η νοσηρότητά της έχει αλλά χαρακτηριστικά, πιο ήπια από τη Δέλτα, και κυρίως, η μεταδοτικότητα της είναι σε τέτοιο βαθμό, που ό,τι μέτρα και να πάρεις είναι αρκετά δύσκολο να περιορίσεις τη μετάδοση και δεδομένου ότι υπάρχει πια υψηλή εμβολιαστική κάλυψη και η Ελλάδα είναι πια στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η κατεύθυνση είναι η αποκλιμάκωση των μέτρων».

«Η μάσκα και η τηλεργασία δεν περιορίζουν την κοινωνική ζωή, αυτά που έχουν παραμείνει ουσιαστικά είναι το κομμάτι των γηπέδων, που σιγά σιγά επανεξετάζουμε, και η όρθια διασκέδαση. Αυτά τα μέτρα θα επαναξιολογούνται εβδομάδα την εβδομάδα από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων» εξήγησε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πλεύρης: Κανονικά λειτουργούν τα νοσοκομεία - Τεράστια η προσπάθεια του ΕΚΑΒ

Σε ισχύ το πρόστιμο για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών - Γεωργαντάς: Καμία παρακράτηση από μισθό ή σύνταξη