Σκρέκας: Αποκατάσταση έως το βράδυ της συντριπτικής πλειονότητας των βλαβών ηλεκτροδότησης

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκρέκας: Αποκατάσταση έως το βράδυ της συντριπτικής πλειονότητας των βλαβών ηλεκτροδότησης
Βλάβες σε 79 γραμμές μέσης τάσης στην Αττική προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα», όπως σημείωσε σε ανακοίνωση πριν από λίγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Τελευταία ενημέρωση:13:44

Βλάβες σε 79 γραμμές μέσης τάσης στην Αττική είχε προκαλέσει έως χθες το βράδυ η κακοκαιρία «Ελπίδα», όπως σημείωσε σε τηλεοπτική ανακοίνωση πριν από λίγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Σύμφωνα με τον υπουργό, έως τις πρώτες πρωινές ώρες ο αριθμός τους περιορίστηκε σε 45, ενώ στο μεταξύ αποκαταστάθηκαν ακόμη 8 γραμμές.

Αυτό σημαίνει ότι τα προβλήματα εντοπίζονται αυτή τη στιγμή σε 37 γραμμές μέσης τάσης, τμήματα των οποίων έχουν ήδη ξεκινήσει να αποκαθίστανται. Ο υπουργός ανέφερε πως εκτιμάται ότι μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, στα βόρεια προάστια της Αττικής υπήρξαν λίγα προβλήματα σε σχέση με την περσινή κακοκαιρία «Μήδεια», πέραν από συγκεκριμένες περιοχές όπως στον Διόνυσο και μεμονωμένα περιστατικά στον Άγιο Στέφανο, τα οποία όμως αποκαταστάθηκαν τις πρωινές ώρες. Τα περιορισμένα προβλήματα οφείλονται στις εκτεταμένες βαθιές κλαδεύσεις που είχαν πραγματοποιηθεί φέτος εγκαίρως.

«Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, της Πολιτικής Προστασίας και των σωμάτων ασφαλείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης θα συνεχίσουν να μάχονται, μέχρι να ηλεκτροδοτηθεί και το τελευταίο σπίτι», κατέληξε.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, Α. Μάνο, για την αποκατάσταση των βλαβών επιχειρούν πάνω από 650 εργαζόμενοι του Διαχειριστή, με πάνω από 180 οχήματα. Ο ΔΕΔΔΗΕ συνεργάζεται με την αστυνομία, ώστε τα συνεργεία να μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στα σημεία που πρέπει να επιχειρήσουν.

Ο επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ σημείωσε πως στη νησιωτική Ελλάδα έχουν αποκατασταθεί σχεδόν όλα τα προβλήματα. Στην Κεντρική Ελλάδα υπάρχουν βλάβες στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, τέσσερις οικισμούς στη Λιβαδειά, έναν στη Θήβα, τρεις στη Βοιωτία και περί τους 10 στην Αταλάντη.

Στη Βόρεια Εύβοια προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζουν περί τους 6 οικισμούς, ενώ στη Νότια Εύβοια περί τους 15. Όπως πρόσθεσε, το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων θα έχουν αποκατασταθεί έως το βράδυ.

Στην περίπτωση της Αττικής, οι βλάβες στις 37 γραμμές μέσης τάσης έχουν επηρεάσει περιοχές, σε επίπεδο γειτονιάς, στην Αγία Παρασκευή, το Παπάγου, το Χολαργό και το Χαλάνδρι. Επίσης, αποκαθίστανται τα προβλήματα στο Παλαιό Ψυχικό και τη Φιλοθέη, που αρχίζουν να ηλεκτροδοτούνται.

Πιο εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται στην Ανατολική Αττική, όπως στη Νέα Μάκρη, το Γραμματικό, το Πικέρμι, το Λαύριο, το Κάτω Σούλι, τον Μαραθώνα και την Κερατέα. Στις συγκεκριμένες περιοχές η αποκατάσταση είναι πιο δύσκολη, καθώς είναι δυσχερής η πρόσβαση των συνεργείων στα σημεία που πρέπει να επιχειρήσουν.

Σύμφωνα με τον κ. Μάνο, από εχθές Δευτέρα το βράδυ μέχρι σήμερα, έχουν περιοριστεί κάτω από 50% οι περιοχές που δεν έχουν ρεύμα, ενώ στόχος είναι μέσα στη μέρα να αποκατασταθούν το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου μέσης τάσης. «Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ θα εξακολουθήσουν να κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να δώσουν ρεύμα σε όλη την Ελλάδα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στυλιανίδης για κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές παρατείνεται η αργία και την Τετάρτη - Η πολιτεία ζητάει συγγνώμη

Καραμανλής: Κυρώσεις για την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών - Συστάθηκε Επιτροπή Διερεύνησης

ΔΕΔΔΗΕ: Η εικόνα για την ηλεκτροδότηση - Εφιστά την προσοχή για τα πεσμένα καλώδια

gazzetta
gazzetta reader insider insider