Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ
«Oι άμεσες κινήσεις που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.» είναι οι εξής: «Αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ, γιατί είναι το μοναδικό εργαλείο άμυνας στα χέρια των εργαζομένων για να παλέψουν την ακρίβεια.

«Χωρίς κανένα σχέδιο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη απλά παρακολουθεί τη λεηλασία του εισοδήματος της κοινωνίας από την ακρίβεια. Όπως και στην πανδημία, έτσι και στο μέτωπο της ακρίβειας είναι ανίκανη να σχεδιάσει έστω και σε βάθος εβδομάδας», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στον Real FM και το Νίκο Χατζηνικολάου.

«Με ευκολία ο Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε πως δεν υπάρχει ακρίβεια προ ημερών και ότι στα σούπερ-μάρκετ βγάζουν... selfie μαζί του -όταν ο πληθωρισμός του Νοεμβρίου κατέγραψε αύξηση στο φυσικό αέριο 180%. Με βάση τα νέα στοιχεία αναμένουμε αυξήσει έως και 20% σε βασικά καταναλωτικά αγαθά», τόνισε, υπογραμμίζοντας πως «οι άμεσες κινήσεις που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.» είναι οι εξής: «Αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ, γιατί είναι το μοναδικό εργαλείο άμυνας στα χέρια των εργαζομένων για να παλέψουν την ακρίβεια. Να μειωθούν οι ΕΦΚ σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Να υπάρξει άμεση παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ. Άμεση μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης και -το πιο κρίσιμο- ρύθμιση και διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε στην πανδημία».

Σχολιάζοντας τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία των νέων στην Ευρώπη, βάσει τον οποίο η Ελλάδα καταγράφει το χειρότερο αποτέλεσμα, ο Ν. Ηλιόπουλος επισήμανε πως «η ανεργία των νέων είναι μια τεράστια πληγή εδώ και χρόνια». «Σύμφωνα με τη Eurostat εκτοξεύθηκε το 2014 στο 52,4%. Η δική μας κυβέρνηση την παρέδωσε το 2019 στο 35,2% και τώρα ξανασκαρφάλωσε στο 39,1%. Είναι ξεκάθαρο πως για τους νέους το πρόγραμμα της ΝΔ συνοψίζεται στις λέξεις ανεργία και επισφάλεια, δηλαδή διάλυση των εργασιακών σχέσεων, χωρίς οκτάωρα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, και το χειρότερο; Η ΝΔ σπρώχνει τους νέους στη φυγή στο εξωτερικό».

Όσον αφορά στην καλπάζουσα πανδημία, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για ακόμη μια φορά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Ο εφησυχασμός είναι επικίνδυνος. Ο ΠΟΥ προβλέπει ότι οι επόμενοι δύο μήνες είναι δύσκολοι μήνες. Η ευκολία των κυβερνητικών στελεχών να πουν ότι βρισκόμαστε στον τελευταίο μήνα μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία και θυμίζει τη συζήτηση για το... 'τελευταίο μίλι'. Ένα τελευταίο μίλι που άφησε πίσω του 15.952 απώλειες».

«Τελικά η κυβέρνηση επιταχύνει την πανδημία και αντιμετωπίζει ως αγέλη την κοινωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος, κατηγορώντας πως «συνεχίζει την ίδια αποτυχημένη στρατηγική που μας οδήγησε στην υγειονομική τραγωδία».

«Είναι αδιανόητο με πάνω από 25 χιλ. κρούσματα στα σχολεία να μην έχουν άδειες ειδικού σκοπού οι γονείς. Να μην εφαρμόζεται πολύ πιο γενναία το μέτρο της τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι αδιανόητο το Παίδων Πεντέλης να βγαίνει από τις εφημερίες και να αναστέλλεται η κανονική λειτουργία ενός παιδιατρικού νοσοκομείου εν μέσω αύξησης των νοσηλειών. Δεν γίνεται να μην μπαίνει στη μάχη ο ιδιωτικός τομέας. Οι δήθεν 300 κλίνες που ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης είναι μόνο για μη βαριά περιστατικά», τόνισε.

Για τα σχολεία είπε συγκεκριμένα πως "πρέπει να λειτουργούν με ασφάλεια, γιατί δεν είναι πάρκινγκ για τα παιδιά». «Η κυβέρνηση συνεχίζει με το εγκληματικό πρωτόκολλο του 50%+1 όταν στην Ευρώπη τα τμήματα κλείνουν με 1 ή 2 κρούσματα. Ακόμη εν μέσω πανδημίας είμαστε η μόνη χώρα στην ΕΕ με περισσότερους μαθητές και μαθήτριες. Αυτές είναι βασικές εξαιρέσεις της Ελλάδας σε σχέση με τον ευρωπαϊκό κανόνα», συμπλήρωσε.

Τέλος, σχετικά με την τιμή των PCR τεστ o Ν. Ηλιόπουλος τόνισε πως «ένας σύλλογος γονέων και ένας δήμος εξασφάλισαν PCR με 28 και 25 ευρώ αντίστοιχα και η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα PCR στα 47 ευρώ». «Ή ένας σύλλογος γονέων είναι διαχειριστικά καλύτερος από την κυβέρνηση ή η κυβέρνηση απλά διασφαλίζει συμφέροντα μεγάλων διαγνωστικών κέντρων και κλινικών, καλό σενάριο δεν υπάρχει»,, κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider