ΗΠΑ: «Φλερτ» Ρεπουμπλικάνων με Μάντσιν, του Δημοκρατικού γερουσιαστή που καταψήφισε το ν/σ Μπάιντεν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: «Φλερτ» Ρεπουμπλικάνων με Μάντσιν, του Δημοκρατικού γερουσιαστή που καταψήφισε το ν/σ Μπάιντεν
Από τη μεριά του, ο Μάντσιν δεν έχει δώσει κάποια ένδειξη ότι θα στραφεί προς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να προσεγγίσουν τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Τζο Μάντσιν, καθώς ο ίδιος, βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρές αντιδράσεις από το δικό του κόμμα, σχετικά με την αντίθεσή του στο μεγάλο κοινωνικό νομοσχέδιο (Build Back Better –ΒΒΒ) σύμφωνα με τη διαδικτυακή εφημερίδα πολιτικών ειδήσεων The Hill.

Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι φιλικοί προς τον Μάντσιν, ξεκαθαρίζουν ότι ο μετριοπαθής γερουσιαστής των Δημοκρατικών είναι ευπρόσδεκτος στην κοινοβουλευτική τους ομάδα, με την οποία πιστεύουν ότι μπορεί να συμπορευτεί με άνεση, με δεδομένη την πολιτική επιρροή, που ασκεί το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στη Δυτική Βιρτζίνια, όπου εκλέγεται ο Μάντσιν.

Από τη μεριά του, ο Μάντσιν δεν έχει δώσει κάποια ένδειξη ότι θα στραφεί προς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι γνωρίζουν ότι αν κατορθώσουν να τον προσελκύσουν, θα τους εξασφαλίσει μία οριακή πλειοψηφία στη Γερουσία, επιφέροντας ένα σημαντικό πολιτικό πλήγμα στον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, αλλά και στην προώθηση της εσωτερικής του ατζέντας.

Ο ηγέτης της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ ηγείται μίας δημόσιας εκστρατείας, προκειμένου να καταστεί ξεκάθαρο ότι ο Μάντσιν έχει μία θέση στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών, αν ο ίδιος το επιθυμήσει.

«Ο ίδιος, (ο Μάντσιν) αισθάνεται σαν να έχει μείνει μόνος του. Αν πρόκειται να έρθει μαζί μας, θα βρεθεί μεταξύ πολλών συναδέλφων του γερουσιαστών που μοιράζονται τις ίδιες απόψεις, για ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων» δήλωσε ο Μακόνελ στον συντηρητικό ραδιοφωνικό παραγωγό Χιου Χιούιτ, αυτή την εβδομάδα.

Καλλιεργώντας τη σχετική συζήτηση, οι συνεργάτες του Μακόνελ φρόντισαν να μεταφέρουν ηχηρά το μήνυμα, από τις δηλώσεις του στην εφημερίδα «The New York Times» όπου και δήλωσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα «ήθελαν να έχουν τον Μάντσιν στην κοινοβουλευτική ομάδα μας».

Ο Μακόνελ δεν είναι μόνος στη θετική προσέγγισή του ως προς τον Μάντσιν.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τομ Κότον στη διάρκεια μιας συνέντευξης του, στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News δήλωσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι «θα καλοδεχτούν τον Μάντσιν με ανοιχτές αγκάλες», ενώ ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τεντ Κρουζ από το Τέξας, δήλωσε σε μία συντηρητική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα ότι προσέγγισε πρόσφατα τον Μάντσιν για το ζήτημα των κρίσιμων –εκλογικά- πολιτειών, λέγοντας του «κοίταξε, αρέσεις πραγματικά, σε ένα από τα δύο κόμματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider