Πολιτική | Ελλάδα
08-12-2021 | 10:43

Κικίλιας για χειμερινό τουρισμό: Τα ποσοστά των κρατήσεων μάς γεμίζουν ικανοποίηση

Newsroom
Μοιράσου το
Κικίλιας για χειμερινό τουρισμό: Τα ποσοστά των κρατήσεων μάς γεμίζουν ικανοποίηση
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην έμφαση που δίνει το υπουργείο Τουρισμού στον χειμερινό τουρισμό της Ελλάδας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Αναλυτικά, ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε σχετικά με την ασφάλεια που παρέχει το ελληνικό τουριστικό προϊόν πως «αναγνωρίζω ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού πέρασαν δύσκολα τα δύο χρόνια της πανδημίας που προηγήθηκαν. Παρόλα αυτά, χαίρομαι που βλέπω ότι τηρούν τα πρωτόκολλα, τους υγειονομικούς κανόνες. Και εδώ είναι το μυστικό της επιτυχίας μας τα τελευταία δύο χρόνια.

Φτιάξαμε την εικόνα μας προς τα έξω ως ένας ασφαλής προορισμός και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μας επέλεξαν οι επισκέπτες, οι τουρίστες, οι ταξιδιώτες και το 2020 που δεν είχαμε εμβόλια και το 2021, που ενώ οι προβλέψεις για τα έσοδα στον τουρισμό ήταν 5-6 δις, ήδη ξεπεράσαμε τα 10 δις.  

Είδατε τα στοιχεία του γ΄ τριμήνου του 2021 που έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Φυσικά δεν είναι μόνο τα στοιχεία. Μας ενδιαφέρει πρακτικά το τι καταλήγει στην επιχείρηση, στη μέση ελληνική οικογένεια, τι χρήμα τζιράρεται στην αγορά και πώς όλοι αυτοί οι επαγγελματίες κινούνται και δίνουν προστιθέμενη αξία στην οικονομία μας».

Για τον χειμερινό τουρισμό

«Η ελληνική τουριστική εμπειρία είναι μοναδική. Δεν μπορεί να τη βρει κανείς πουθενά σε όλο τον πλανήτη. Για αυτό και εμείς θέλουμε να προμοτάρουμε και τον χειμερινό τουρισμό. Αξίζει ο ταξιδιώτης να έρθει να γνωρίσει τη γαστρονομία, τα κρασιά μας, τα τσίπουρά μας, τα υπέροχα γλυκά μας και τα παραδοσιακά έθιμα της εποχής ανά περιοχή.   

Τα ποσοστά των κρατήσεων μάς γεμίζουν ικανοποίηση και περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη κινητικότητα. Και δουλεύουμε σκληρά για το 2022. Δεν είναι τυχαίο όλο αυτό. Δεν γίνεται από μόνο του. Γίνεται με  κόπο και προσπάθεια, όπως όλα τα πράγματα τα οποία αξίζουν στη ζωή» ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κικίλιας: Η αειφορία και βιώσιμη ανάπτυξη προτεραιότητα για το Υπουργείο Τουρισμού

MUST READ

Κικίλιας: Καταλύτης για την επιτάχυνση της ελληνικής οικονομίας ο τουρισμός