Πούτιν: Η Δύση δεν παίρνει στα σοβαρά τις «κόκκινες γραμμές» της Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πούτιν: Η Δύση δεν παίρνει στα σοβαρά τις «κόκκινες γραμμές» της Ρωσίας
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως η μεταναστευτική κρίση στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της Δύσης.

Υψηλούς τόνους κατά των χωρών της Δύσης χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, εν μέσω της συνεχιζόμενης έντασης που επικρατεί στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία και τα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία.

Σε ομιλία του στη Μόσχα για την εξωτερική πολιτική, ο Πούτιν τόνισε πως «η Δύση δεν παίρνει στα σοβαρά τις "κόκκινες γραμμές" της Ρωσίας», συμπληρώνοντας ότι η χώρα του χρειάζεται περισσότερες διαβεβαιώσεις από τη Δύση για ζητήματα ασφάλειας.

Ακόμα, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως η κρίση στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας κινείται προς αδιέξοδο και ότι η μεταναστευτική κρίση στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της Δύσης.

Ο Πούτιν τόνισε επίσης πως το NATO έχει καταστρέψει όλους τους διαύλους επικοινωνίας με τη Ρωσία.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως η η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ και του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Τζέικ Σάλιβαν έγινε και «στο πλαίσιο της προετοιμασίας την αναμενόμενης επαφής σε επίπεδο κορυφής».

Αναφερόμενος στις συνομιλίες μεταξύ των δύο αξιωματούχων, ο Πεσκόφ είπε ότι «οι Πατρούσεφ και Σάλιβαν μίλησαν για την συνέχιση εκείνων των θέσεων κατανόησης που είχαν επιτευχθεί στην Γενεύη, στην σύνοδο κορυφής (που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο). Συντόνισαν τα ρολόγια τους προς τις κατευθύνσεις του διαλόγου που συνεχίζεται. Και αυτές είναι η στρατηγική σταθερότητα και η κυβερνοασφάλεια».

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι οι Πατρούσεφ και Σάλιβαν συνομιλήσαν για την Ουκρανία και για την κατάσταση των μεταναστών στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η G7 ζητεί από τη Λευκορωσία να τερματίσει «αμέσως» τη μεταναστευτική κρίση

gazzetta
gazzetta reader insider insider