Ελλάδα
15-11-2021 | 10:31

Λοβέρδος για προεδρία ΚΙΝΑΛ: «Κατεβαίνω» για να είμαι νικητής

Newsroom
Μοιράσου το
Λοβέρδος για προεδρία ΚΙΝΑΛ: «Κατεβαίνω» για να είμαι νικητής
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Κατεβαίνω για να είμαι νικητής», «δε στηρίζομαι στις δημοσκοπήσεις οι οποίες βέβαια είναι μια ένδειξη», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε ότι η μεγάλη συμμετοχή μπορεί να τσακίσει τους μηχανισμούς από τους οποίους όλα τα κόμματα υποφέρουν.

«Κοινωνία ή μηχανισμοί; Κοινωνία. Πολλοί πολίτες ή λίγοι μηχανισμοί; Πολλοί πολίτες. Αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Για τα δημοσκοπικά ευρήματα που «δείχνουν» δυναμική στο ΚΙΝΑΛ,  εκτίμησε πως αποτυπώνεται η συγκίνηση των πολιτών από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά αλλά έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά και πως η τάση αυτή θα «χαθεί» εάν οι υποψήφιοι ξεκινούν να «διαδικασιολογούν» ή να τσακώνονται.

Για το ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι μεταξύ των πέντε υπάρχει συμφωνία για την διεξαγωγή ενός ανοιχτού διαλόγου αλλά υπάρχει και ο δισταγμός μίας υποψηφιότητας μπροστά στο διάλογο «που δεν το θεωρώ καλό».  Χαρακτήρισε τις επιστολές των πέντε υποψηφίων ως μια μορφή ευγενικής άσκησης πίεσης για να προσέλθει στο διάλογο .

Πρόσθεσε ότι πάντα υπάρχουν όροι στη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ και πως ο ίδιος πρότεινε οι υποψήφιοι να είναι όρθιοι. «Σε όλο τον κόσμο οι συζητήσεις έχουν κανόνες. Σε όλο τον κόσμο όμως οι συζητήσεις γίνονται», τόνισε. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΚΙΝΑΛ: Ψευδεπίγραφο κι επικοινωνιακό το δίλημμα της κυβέρνησης για την εγκληματικότητα

Ο Λοβέρδος διαφοροποιείται από τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, υπερψηφίζει τον νέο ποινικό κώδικα