Ελλάδα
08-11-2021 | 15:58

Βορίδης - Εθνικό Σχέδιο Δράσης: «Οδικός χάρτης» για την αναγκαία διοικητική μεταρρύθμιση

Newsroom
Μοιράσου το
Βορίδης - Εθνικό Σχέδιο Δράσης: «Οδικός χάρτης» για την αναγκαία διοικητική μεταρρύθμιση
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει στο αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Εσωτερικών και η σημαντική πρόοδος που συντελέστηκε μέχρι σήμερα στις δράσεις που προβλέπονται στο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης για το 2021, ήταν το αντικείμενο του Συμβουλίου Στρατηγικού Σχεδιασμού, το οποίο συγκάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, με τη συμμετοχή σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας, των Γενικών Διευθύνσεων του υπουργείου, καθώς και του προεδρείου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Όπως τόνισε ο κ. Βορίδης, το ιδιαιτέρως φιλόδοξο αυτό σχέδιο περικλείει όλους τους τομείς δράσεων και ευθύνης του υπουργείου Εσωτερικών και συνιστά τον «οδικό χάρτη» που θα οδηγήσει στην αναγκαία και επωφελή διοικητική μεταρρύθμιση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, εξήρε την καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί όλο αυτό το διάστημα για την προώθηση των θεσμικών και των αναπτυξιακών θεμάτων. Στάθηκε ιδιαίτερα στο παράδειγμα του πρόσφατου νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς που ψηφίστηκε, όχι μόνο για το νομοσχέδιο αυτό καθαυτό, αλλά και για τη δευτερογενή νομοθεσία, που απαιτείται για την υλοποίησή του.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, υπογράμμισε την ανάγκη υποστήριξης των πολιτικών εξωστρέφειας και της διευκόλυνσης, μέσω των Διευθύνσεων του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης, αναπτυξιακών προσπαθειών στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και την επιτάχυνση των πολιτικών του υπουργείου Εσωτερικών που θα συμβάλλουν στην προσθήκη αναπτυξιακού προσήμου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με έμφαση στη διασυνοριακή συνεργασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.