Μήνυμα των ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα για επιστροφή στο διάλογο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μήνυμα των ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα για επιστροφή στο διάλογο
«Ο στόχος μας παραμένει η πλήρης αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου» υποστήριξε ο κορυφαίος σύμβουλος της κυβέρνησης των ΗΠΑ για θέματα της Βόρειας Κορέας.

Ο κορυφαίος σύμβουλος της κυβέρνησης των ΗΠΑ για θέματα της Βόρειας Κορέας, Σουνγκ Κιμ, κάλεσε την κυβέρνηση της ασιατικής χώρας να σταματήσει τις δοκιμές πυραύλων και να επιστρέψει στο διάλογο για την επίλυση των ζητημάτων στην κορεατική χερσόνησο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ύστερα από συνάντηση με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του στη Σεούλ, ο Αμερικανός είπε ότι οι ΗΠΑ είναι δεσμευμένες στην διερεύνηση «διαρκούς και ουσιαστικής διπλωματίας» με τη Βόρεια Κορέα.

«Ο στόχος μας παραμένει η πλήρης αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου. Γι’ αυτό τον λόγο η πρόσφατη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου της Πιονγκγιάνγκ, μια από τις πολλές τις τελευταίες έξι εβδομάδες, είναι ανησυχητική και αντιπαραγωγική για την επίτευξη προόδου προς μια ειρήνη διαρκείας στην κορεατική χερσόνησο» ανέφερε ο Κιμ

Η Πιονγκγιάνγκ έχει ως τώρα απορρίψει τα ανοίγματα των ΗΠΑ, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον και τη Σεούλ ότι μιλούν για διπλωματία ενώ κλιμακώνουν την ένταση με τις δικές τους στρατιωτικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ν. Κορέα: Καταγγελία στο ΣΑ του ΟΗΕ για τη νέα πυραυλική δοκιμή από τη Β. Κορέα

gazzetta
gazzetta reader insider insider