Βαρβιτσιώτης: Εμβάθυνση της αμερικανικής παρουσίας σε κρίσιμες περιοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαρβιτσιώτης: Εμβάθυνση της αμερικανικής παρουσίας σε κρίσιμες περιοχές
Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε την εμβάθυνση της αμερικανικής παρουσίας σε κρίσιμες περιοχές, όπως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Για «προφανή οφέλη» από τη «μονιμότερη και ισχυρότερη παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων» στην Ελλάδα, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του, νωρίτερα σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε την εμβάθυνση της αμερικανικής παρουσίας σε κρίσιμες περιοχές, όπως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, «πράγμα το οποίο δίνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα για την προστασία των ελληνοτουρκικών συνόρων».

Και πρόσθεσε πως «πάμε σε μία παράταση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για μία πενταετία, αντί για ετήσια που γινόταν μέχρι σήμερα».

Σε ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο για εκνευρισμό από την τουρκική πλευρά λόγω της Αμυντικής Συμφωνίας Ελλάδας -Γαλλίας και τα αποφασιστικά βήματα που κάνει η χώρα μας ως προς τον εξοπλισμό της.

«Είναι πρωτοφανής και πρωτόγνωρη η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο κ. Τσαβούσογλου. Είναι πολύ έντονη και επιθετική, δείχνει ακριβώς το πόσο έχει ενοχληθεί η άλλη πλευρά από αυτές τις εξελίξεις» σχολίασε.

Υπογράμμισε δε, ότι «εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην υπάρχει όξυνση, αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider