Διεθνή
20-09-2021 | 16:42

Γερμανία: Ο Σολτς υπερασπίστηκε την FIU, μετά από τις κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανία: Ο Σολτς υπερασπίστηκε την FIU, μετά από τις κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος
live updates: Ανανεώθηκε πριν

O ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, αντέκρουσε σήμερα στην Επιτροπή Δημοσιονομικών Υποθέσεων του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag) τις κατηγορίες κατά της μονάδας καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (Μονάδα, Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών, "Financial Intelligence Unit"- FIU).

Ο Σολτς τόνισε μετά τη συνεδρίαση στο Βερολίνο ότι «η FIU έχει κάνει περισσότερα τα τελευταία τρία χρόνια από ό, τι έχει γίνει τα προηγούμενα 30 χρόνια». Ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) τόνισε επίσης για μια ακόμη φορά ότι «η Μονάδα Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών (Financial Intelligence Unit / FIU) αύξησε το προσωπικό της και διαθέτει μια σύγχρονη υποδομή πληροφορικής. Ο αριθμός των κοινοποιήσεων συνεχίζει να αυξάνεται. Τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία οι εκθέσεις για ξέπλυμα χρήματος από παράνομες δραστηριότητες διαβιβάζονται στις αρχές έχουν βελτιωθεί περαιτέρω».

Το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP), οι Πράσινοι (Die Gruenen) και η Αριστερά (Die Linke) είχαν ζητήσει την ειδική συνεδρίαση μετά την διεξαγωγή έρευνας στα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης από την εισαγγελία του Όσναμπρικ. Υπάλληλοι της FIU κατηγορούνται ότι δεν διαβίβασαν πληροφορίες σχετικά με το ξέπλυμα χρήματος στις διωκτικές αρχές. Η Δικαιοσύνη διεξάγει ερευνά εναντίον τους ως υπόπτων για συγκάλυψη αξιόποινων πράξεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Καταθέτει στη Βουλή ο Σολτς για την υπόθεση ξεπλύματος χρήματος στο υπ. Οικονομικών