Γερμανικές εκλογές: Απουσιάζει η Eυρώπη από τον προεκλογικό αγώνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανικές εκλογές: Απουσιάζει η Eυρώπη από τον προεκλογικό αγώνα
Η προεκλογική εκστρατεία για το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο περιορίζεται σε εσωτερικά θέματα της Γερμανίας.

Η προεκλογική εκστρατεία για το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο περιορίζεται σε εσωτερικά θέματα της Γερμανίας. Τα ευρωπαϊκά θέματα απουσιάζουν, αν και πολλές αποφάσεις των Βρυξελλών επηρεάζουν τους πολίτες της και αντιμετωπίζονται μόνο σε αυτό το επίπεδο, σύμφωνα με την πρόεδρο του «Ευρωπαϊκού Κινήματος» της Γερμανίας.

«Η Ευρώπη δεν παίζει σχεδόν κανένα ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων για τις ομοσπονδιακές εκλογές. Πολλά θέματα, όπως η πολιτική ασφάλειας και η προστασία του κλίματος, θα πρέπει όμως να αντιμετωπιστούν και να γίνουν αντικείμενο επεξεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο», είπε η Λιν Ζέλε, πρόεδρος του γερμανικού παραρτήματος του «Ευρωπαϊκού Κινήματος», σε συνέντευξή της στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk).

«Οι αφίσες για τις εκλογές του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag) που υπάρχουν σε όλη τη Γερμανία συχνά ασχολούνται με θέματα όπως είναι οι υψηλότερες συντάξεις, οι καλύτεροι μισθοί, η εκπαίδευση, η ψηφιοποίηση, η στέγαση. Σπάνια όμως γίνεται αναφορά σε ευρωπαϊκά πολιτικά ζητήματα ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εν τούτοις πολλές αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο επηρεάζουν τους πολίτες στη Γερμανία. Η πλειοψηφία των γερμανικών νόμων διαμορφώνεται από τις κατευθυντήριες γραμμές των Βρυξελλών. Μολαταύτα, η ευρωπαϊκή πολιτική διαδραματίζει έναν ασήμαντο ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία», τόνισε.

«Οι ευρωπαϊκές όμως πολιτικές θέσεις στα εκλογικά προγράμματα των κομμάτων είναι πολύ συγκεκριμένες και επίσης διαφορετικές, Είναι απαραίτητο η ευρωπαϊκή πολιτική να έχει μεγαλύτερη προβολή στη Γερμανία. Το γεγονός ότι η Ευρώπη μέχρι τώρα έπαιξε τόσο μικρό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πραγματικά εκείνα τα πρόσωπα τα οποία να υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης, για να το διατυπώσω έτσι», πρόσθεσε η Ζέλε.

Το Ευρωπαϊκό Κίνημα, το οποίο έχεις στόχο την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι το μεγαλύτερο πανευρωπαϊκό δίκτυο φιλοευρωπαϊκών οργανώσεων, με παρουσία σε 34 χώρες και 38 διεθνείς Ενώσεις, στις οποίες συμμετέχουν μεταξύ άλλων επιχειρήσεις, πολιτικά κόμματα, ιδρύματα, συνδικάτα, τοπικές αρχές και εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού κόσμου.

Πηγή: Deutschlandfunk

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider