Γερμανία –FDP: Η Αναλένα Μπέρμποκ αναζητά λόγους για συνεργασία με την Αριστερά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία –FDP: Η Αναλένα Μπέρμποκ αναζητά λόγους για συνεργασία με την Αριστερά
Γερμανική Bundestag
Η Αναλένα Μπέρμποκ αναζητά λόγους για μετεκλογική συνεργασία με την Αριστερά, υποστηρίζουν οι Φιλελεύθεροι.

Ο Γενικός Γραμματέας του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) Φόλκερ Βίσινγκ, απέκρουσε σήμερα την κριτική των Πρασίνων στο κόμμα του και καταλόγισε στην υποψήφια καγκελάριό τους Αναλένα Μπέρμποκ ότι ψάχνει να βρει λόγους για μια μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία με την Αριστερά υπό τους Σοσιαλδημοκράτες.

«Οι Πράσινοι μιλούν μόνο για κρατικές επενδύσεις, αν και το 80% των επενδύσεων στη Γερμανία γίνεται από ιδιώτες. Αυτές θα πρέπει να ενισχυθούν μέσω φορολογικών κινήτρων και όχι να παρεμποδιστούν με αύξηση της φορολογίας τους», δήλωσε σήμερα ο Βίσινγκ στο Γερμανικό Πρακτορείο ειδήσεων (dpa).

Η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ είχε εκφράσει προηγουμένως τις επιφυλάξεις της για μια πιθανή μελλοντική συνεργασία με το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) κάνοντας λόγο για «απίστευτα μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων, ειδικά σε ότι αφορά στους φόρους, την χρηματοδότηση κρατικών επιχειρήσεων και δομών κοινωνικής φροντίδας, αφού το FDP δεν θέλει να επενδύσει σε κρατικές δομές».

Ο Βίσινγκ απαντώντας σε αυτούς τους ισχυρισμούς της Μπέρμποκ είπε ότι «η Γερμανία θα πρέπει να γίνει πιο σύγχρονη, πιο ψηφιακή και πιο ελεύθερη. Γι αυτό και απαιτούνται ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις. Το να ισχυριστεί κανείς ότι το FDP δεν θέλει να επενδύσει σε κρατικές δομές είναι επινόηση και στερείται οποιασδήποτε πραγματικής βάσης. Η κυρία Μπέρμποκ προφανώς αναζητά μια δικαιολογία για μια αριστερή συμμαχία. Εφιστώ την προσοχή στους Πράσινους να μην κινούνται όλο και περισσότερο προς το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) ως προς τα θέσεις τους. Εάν οι Πράσινοι επιδιώκουν κυβέρνηση με τους Σοσιαλδημοκράτες και την Αριστερά, θα πρέπει να το πουν ανοιχτά ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν υπέρ τίνος είναι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λάσετ: Nα αποσαφηνίσει ο Όλαφ Σολτς εάν θα συνεργαζόταν με την Αριστερά

Η Μέρκελ επιτίθεται στον Σολτς με «φόντο» τις δημοσκόπησεις

Γερμανία: Σταθερό το προβάδισμα του SPD έναντι των CDU/CSU

gazzetta
gazzetta reader insider insider