Πολιτική | Ελλάδα
30-08-2021 | 16:40

Κατρούγκαλος για Καμπούλ: Θα εξεταστούν ευθύνες στην κυβέρνηση μετά την επιχείρηση διάσωσης

Newsroom
Μοιράσου το
Κατρούγκαλος για Καμπούλ: Θα εξεταστούν ευθύνες στην κυβέρνηση μετά την επιχείρηση διάσωσης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Εάν υπάρχουν ευθύνες στην κυβέρνηση ως προς την διαχείριση της επιχείρησης διαφυγής των Αφγανών διερμηνέων και όσων άλλων είχαν σχέση με ελληνικά συμφέροντα στην Καμπούλ, αυτές θα πρέπει να εξεταστούν μετά από την ολοκλήρωση εκκένωσης των πολιτών από τη χώρα, δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στο ρ/σ του ΣΥΡΙΖΑ και απαντώντας σε σχετική, ερώτηση για τυχόν κυβερνητικές ευθύνες, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε:

«Φαίνεται να υπάρχουν παρόμοιες πολιτικές ευθύνες. Επειδή όμως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αντιθέτως με την Νέα Δημοκρατία, δεν δημαγωγεί στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, και επειδή η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, αναλυτικότερη κριτική θα ασκηθεί μετά την 1η Σεπτεμβρίου, ανάλογα με τα αποτελέσματα, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η οργανωμένη προσπάθεια εκκένωσης. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά η πρεσβεία μας στο Πακιστάν, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις πολύ πιο διευρυμένες προκλήσεις».

Ακόμα, ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για την πρωτοβουλία που πρέπει να αναλάβει η ΕΕ, ούτως ώστε αφενός να ασκηθεί πίεση στους Ταλιμπάν για την αποφυγή ακροτήτων και αφετέρου να υπάρξει ασφαλής διάδρομος στις γειτονικές χώρες, από όπου και να γίνουν επανεγκαταστάσεις των προσφύγων, βάσει δεσμευτικών ποσοστώσεων για κάθε ευρωπαϊκή χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.