Διεθνή
23-08-2021 | 17:44

Γερμανία: Δεν τίθεται θέμα αλλαγής υποψηφίου καγκελαρίου εν μέσω προεκλογικού αγώνα

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανία: Δεν τίθεται θέμα αλλαγής υποψηφίου καγκελαρίου εν μέσω προεκλογικού αγώνα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το ποιος είναι υποψήφιος καγκελάριος Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) έχει τελεσίδικα αποφασιστεί. Eίναι ο Άρμιν Λάσετ και δεν τίθεται θέμα αλλαγής του εν μέσω προεκλογικής περιόδου, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Μπλούμε.

«Ο κύβος έχει ήδη ριφθεί. Υποψήφιος καγκελάριός μας είναι ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Άρμιν Λάσετ. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ θέλουν και οι δύο να κάνουν τα κόμματά τους όσο το δυνατόν ισχυρότερα. Σε αυτή τη φάση, δεν πρόκειται να γίνει μια συζήτηση (για αλλαγή υποψηφίου καγκελαρίου), η οποία τελικά δεν βοηθά κανέναν εκτός από τον πολιτικό αντίπαλο. Βρισκόμαστε εν μέσω προεκλογικού αγώνα», είπε ο Μπλούμε σε διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή της εφημερίδας «Bild». 

Την περασμένη εβδομάδα, πολιτικοί από τις τάξεις των συντηρητικών είχαν ζητήσει να αποσυρθεί ο Λάσετ από υποψήφιος καγκελάριος, εάν οι δημοσκοπήσεις του κόμματος δεν βελτιωθούν. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρουν τον Σοσιαλδημοκράτη (SPD) Όλαφ Σολτς να προηγείται κατά πολύ του Χριστιανοδημοκράτη Λάσετ στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και τα δύο μεγάλα κόμματα να είναι πλέον ισοδύναμα.

Ο Λάσετ επικράτησε του Χριστιανοκοινωνιστή Ζέντερ στην εσωκομματική ψηφοφορία και εχρίσθη κοινός υποψήφιος καγκελάριος των δύο αδελφών κομμάτων, Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), τον Απρίλιο.

με πληροφορίες από Bild, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.