Μπάιντεν: Οι Ταλιμπάν πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν την αναγνώριση της διεθνούς κοινότητας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάιντεν: Οι Ταλιμπάν πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν την αναγνώριση της διεθνούς κοινότητας
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέκλεισε τη χρήση στρατιωτική βίας, προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έστειλε μήνυμα στους Ταλιμπάν του Αφγανιστάν για το ότι θα πρέπει να αναρωτηθούν εάν θέλουν την αναγνώριση της διεθνούς κοινότητας, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο ηγέτης των ΗΠΑ στο ABC, εν μέσω της εδραίωσης της ισλαμικής οργάνωσης στην ασιατική χώραNews, "Όχι".

«Πιστεύω πως περνούν από κάτι σε υπαρξιακή κρίση για το εάν θέλουν να αναγνωρίζονται από τη διεθνή κοινότητα πως μια νόμιμη κυβέρνηση. Θέλουν να αναγνωριστούν από τη διεθνή κοινότητα ως νόμιμη κυβέρνηση; Δεν είμαι σίγουρος ότι θέλουν», είπε και πρόσθεσε πως η οργάνωση εμφανίζεται πιο αφοσιωμένη σε αυτά που πιστεύει και ότι δεν έχει αλλάξει κάτι επ' αυτού.

Ακόμα, υπογράμμισε πως οι Ταλιμπάν πρέπει επίσης να δουν αν μπορούν να φροντίσουν τους Αφγανούς.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ο πόλεμος είναι η λύση για τις ανησυχίες που υπάρχουν στο Αφγανιστάν σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι «η ιδεά πως «η σκέψη για το ότι μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των γυναίων με στρατιωτική βία δεν είναι λογική.

Υπάρχουν πολλά μέρη του κόσμου όπου τα δικαιώματα των γυναικών είναι υποβαθμισμένα. Ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτό είναι μέσω της οικονομικής, διπλωματικής και διεθνούς πίεσης για αλλαγή» συμπλήρωσε.

Για την τρίτη δόση του εμβολίου

Εξάλλου, ο Μπάιντεν μίλησε για την απόφαση χορήγησης ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού που ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος, λέγοντας πως ότι ο ίδιος και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν θα κάνουν μια τρίτη δόση του εμβολίου σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Δεν μπορούμε να απομακρύνουμε ασυνόδευτα παιδιά από το Αφγανιστάν

Μπορέλ: Επιπτώσεις στην περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια από τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

gazzetta
gazzetta reader insider insider