Σε Μεσσηνία και Αρκαδία σήμερα ο πρωθυπουργός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε Μεσσηνία και Αρκαδία σήμερα ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου τη Μεσσηνία και την Αρκαδία.

Tη Μεσσηνία και την Αρκαδία επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα επισκεφθεί μονάδες του πρωτογενή τομέα στον Δήμο Τριφυλίας και θα επιθεωρήσει τα έργα ανάπτυξης του αλιευτικού καταφυγίου στο λιμάνι του Μαράθου.

Η περιοδεία ξεκίνησε από τον αγροτικό συνεταιρισμό «Ελαιώνας», στους Γαργαλιάνους. Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τους υπευθύνους του συνεταιρισμού για την λειτουργία του αλλά και την παραγωγική διαδικασία, ενώ λίγο πριν αναχωρήσει του προσφέρθηκαν ως δώρα προϊόντα του συνεταιρισμού. Ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του είναι η Μαραθούπολη.

Επόμενος σταθμός, το λιμάνι, στο Μαράθι Μεσσηνίας. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα ανάπτυξης του αλιευτικού καταφύγιου, τα οποία σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα αναμένεται να ολοκληρωθούν την άνοιξη του 2022. Το αλιευτικό καταφύγιο εκτός του ότι θα εξυπηρετεί τους αλιείς εκτιμάται σύμφωνα με τον περιφερειάρχη ότι θα συμβάλει και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Επίσης ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε συσκευαστήριο ψαριών καθώς και μεγάλη θερμοκηπιακή καλλιέργεια.

Επίσης, θα επισκεφθεί τον ιστορικό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη, μία από τις μεγαλύτερες βυζαντινές εκκλησίες της Ελλάδας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τη συνολική ανάδειξη του μνημειακού χώρου. Επόμενος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η Κυπαρισσία.

Στη συνέχεια, στην Παλαιοχούνη Αρκαδίας, ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί για την έναρξη της κατασκευής του έργου για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω ΣΔΙΤ.

Το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Αμέσως μετά, στην Τρίπολη, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Συνδιάσκεψη για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που διοργανώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider