Κύπρος: Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ εναντίον σκάφους του λιμενικού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κύπρος: Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ εναντίον σκάφους του λιμενικού
Το σκάφος εκτελούσε συνήθη περιπολία στη θαλάσσια περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας. Η τουρκική ακταιωρός έριξε τέσσερις προειδοποιητικούς πυροβολισμούς.

Πυρ κατά σκάφους του λιμενικού της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο εκτελούσε συνήθη περιπολία, άνοιξε τουρκική ακταιωρός τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι το σκάφος με έδρα το αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου και τριμελές πλήρωμα, γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα βρισκόταν σε περιπολία για αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης 11 ναυτικά μίλια ανοικτά της Τηλλυρίας.

Στη συνέχεια όμως, τουρκική ακταιωρός εμφανίσθηκε στην περιοχή με επιθετικές προθέσεις και άρχισε να καταδιώκει το μικρό σκάφος της λιμενικής, κάνοντας μάλιστα και χρήση πυρών για εκφοβισμό. Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, η τουρκική ακταιωρός έριξε τέσσερις προειδοποιητικούς πυροβολισμούς, ενώ το σκάφος για να την αποφύγει κατευθύνθηκε προς το αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΡΙΚ, η πρόκληση συνεχίστηκε, αφού η τουρκική ακταιωρός συνέχισε να καταδιώκει το πλοιάριο του λιμενικού, σχεδόν μέχρι την είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου.

«Το θέμα διερευνάται, με το κέντρο επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς να συλλέγει πληροφορίες για να προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο σε ενέργειες», είπε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας, Χρίστος Πιερής, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για ένα απλό περιστατικό.

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider