Ο Μακρόν επαναφέρει το ζήτημα της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μακρόν επαναφέρει το ζήτημα της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού
μακρόν
Ένα ακανθώδες ζήτημα πολλών ετών και πιο συγκεκριμένα το συνταξιοδοτικό σύστημα της Γαλλίας επαναφέρει στο προσκήνιο ο πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν.

Ένα ακανθώδες ζήτημα πολλών ετών και πιο συγκεκριμένα το συνταξιοδοτικό σύστημα της Γαλλίας επαναφέρει στο προσκήνιο ο πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν προετοιμάζοντας τις κινήσεις του πριν από τις νέες εκλογές τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με το CNBC, ο Μακρόν σχεδίαζε να αλλάξει το συνταξιοδοτικό σύστημα της Γαλλίας, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να βγουν σε σύνταξη στα 62 τους χρόνια, πριν από την πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, αναγκάστηκε να παγώσει τα σχέδιά του για να αντιμετωπίσει την υγειονομική κατάσταση αλλά και την οικονομική κρίση.

Έτσι ο Μακρόν σκέφτεται να επαναφέρει τα σχέδιά του και την υπόσχεση που είχε δώσει το 2017 για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, αν και σε διαφορετική μορφή. Μιλώντας τον Ιούνιο, ο Μακρόν είπε: «δεν νομίζω ότι η μεταρρύθμιση όπως είχε αρχικά προβλεφθεί μπορεί να προχωρήσει ως έχει».

Προ πανδημίας, η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση περιελάμβανε την αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης από 62 σε 64 έτη και τη δημιουργία ενός καθολικού συστήματος που θα αντικαθιστούσε τα δεκάδες τομεακά καθεστώτα που ισχύουν σήμερα, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένοι εργαζόμενοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα από άλλους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider