Ελλάδα
07-07-2021 | 11:47

Συνάντηση Πατούλη - Μπακογιάννη: Επιτάχυνση σημαντικών αναπτυξιακών έργων στην Αττική

Newsroom
Μοιράσου το
Συνάντηση Πατούλη - Μπακογιάννη: Επιτάχυνση σημαντικών αναπτυξιακών έργων στην Αττική
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο συντονισμός των δράσεων μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Αθηναίων και η επίσπευση των διαδικασιών επί σημαντικών έργων υποδομής που έχουν δρομολογηθεί στην Αθήνα, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Ειδικότερα, συζητήθηκε εκτενώς η πορεία υλοποίησης του νέου σχεδίου διαχείρισης των αποβλήτων και οι απαιτούμενες διαδικασίες για τα έργα στον Βοτανικό, στα προσφυγικά στην Αλεξάνδρας, στο γήπεδο του Παναθηναϊκού και τη διπλή ανάπλαση. Έργα για την υλοποίηση των οποίων ο κ. Πατούλης υπογράμμισε την αποφασιστική συμβολή της Περιφέρειας είτε από ίδιους πόρους είτε μέσω του ΠΕΠ Αττικής. Επισήμανε την άριστη συνεργασία της Περιφέρειας με τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη για την υλοποίηση παρεμβάσεων με αναπτυξιακό πρόσημο, σημειώνοντας: «Ο Δήμος της Αθήνας αποτελεί ισχυρό σύμμαχό μας και στον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει για την αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων. Όλοι μαζί συνεργαζόμαστε για μια πράσινη Αττική, μια Περιφέρεια πρότυπο με σύγχρονο λειτουργικό πρόσωπο».

Ο Κ. Μπακογιάννης επιβεβαίωσε τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία που έχει προσωπικά με τον κ. Πατούλη, αλλά και με τα στελέχη της Περιφέρειας, τονίζοντας ότι «ο Α΄ και ο Β' βαθμός Αυτοδιοίκησης αναπτύσσουν σταθερές συνεργασίες με βασικό στόχο την επίλυση των προβλήματα των πολιτών».

Τέλος, στη συνάντηση μετείχαν ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης, ο διευθύνων σύμβουλος στην «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» Χ. Ακριτίδης, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, η διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα και ο διευθυντής Τεχνικών έργων Α. Καλογερόπουλος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.