Περιφέρεια Αττικής: Με χρηματοδότηση 1,4 εκατ. ευρώ η αστική ανάπλαση του Σχιστού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιφέρεια Αττικής: Με χρηματοδότηση 1,4 εκατ. ευρώ η αστική ανάπλαση του Σχιστού
«Είναι η πρώτη φορά που δημόσιος φορέας εγκρίνει σχέδιο και χρηματοδοτεί την ανάπλαση του κοιμητηρίου».

Δρομολογήθηκε η κατασκευή έργων υποδομής και ανάπλασης του μεγαλύτερου κοιμητηρίου στο Σχιστό, με χρηματοδότηση ύψους 1,4 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής με την έγκριση της α' τροποποίησης του προγράμματος εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας όπου εντάχθηκε το έργο κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Κοιμητηρίου Σχιστού (ΣΥΝ.ΔΗ.ΚΟΣ.) Δ. Σταματάτος, κατά την επίσκεψη του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και της αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Σ. Αντωνάκου, στο χώρο, «είναι η πρώτη φορά που δημόσιος φορέας εγκρίνει σχέδιο και χρηματοδοτεί την ανάπλαση του κοιμητηρίου». Στα πρόσωπά τους ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής, τους ενημέρωσε για τα βήματα προόδου που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες, ενώ τους παρουσίασε τον σχεδιασμό για να γυρίσει οριστικά σελίδα το κοιμητήριο το οποίο για μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας λόγω της εγκατάλειψης και των άθλιων συνθηκών που επικρατούσαν σε αυτό.

Με αφορμή τη χρηματοδότηση ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι: Τα προβλήματα που επικρατούσαν στο κοιμητήριο και η εικόνα εγκατάλειψης φαίνεται να αποτελούν παρελθόν. Η προσπάθεια αναβάθμισης γίνεται με σταθερά βήματα. Το κοιμητήριο έχει αρχίσει να αλλάζει όψη. "Θεωρούμε ότι με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω της οποίας προβλέπεται ένα έργο ανάπλασης της τάξεως του 1.475.000 ευρώ, θα επιτευχθεί έμπρακτα ο στόχος να γυρίσει οριστικά σελίδα. Οφείλουμε όλοι να πράξουμε ότι είναι δυνατό προκειμένου ο χώρος να αναμορφωθεί με όρους αξιοπρέπειας όπως αρμόζει στη μνήμη των νεκρών, αλλά και στους συγγενείς τους».

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι «με το έργο αυτό η Περιφέρεια δείχνει τον απόλυτο σεβασμό, τόσο στους συνανθρώπους μας που έχουν χάσει τους οικείους τους, όσο και σε εκείνους που έχουν φύγει από τη ζωή. Αξίζουν συγχαρητήρια και στη Διοίκηση του Κοιμητηρίου. Είναι σημαντικό καθώς εικόνες που είχαμε δει στο συγκεκριμένο κοιμητήριο παλαιότερα ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Όλα δείχνουν ότι έχουνε μπει σε μία νέα ρότα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider