Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση θα σταθεί πλάι στην αγορά και την επιχειρηματικότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση θα σταθεί πλάι στην αγορά και την επιχειρηματικότητα
Για τα μέτρα στήριξης δεσμεύτηκε πως θα δοθεί στους πληγέντες «ό,τι χρειαστεί» και «η ελληνική κυβέρνηση θα σταθεί πλάι στην αγορά και την επιχειρηματικότητα».

«Θα γίνει ό,τι χρειαστεί»: τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε προς τους πληγέντες πολίτες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, στέλνοντας συγχρόνως όμως μήνυμα ελπίδας: «με το πέρας της πανδημίας θα υπάρξει μια πολύ σημαντική αναπτυξιακή ορμή στην ελληνική οικονομία» δήλωσε σε συνέντευξη του στον Alpha.

Αναφερόμενος στα της οικονομίας, «με το πέρας της πανδημίας θα υπάρξει μια πολύ σημαντική αναπτυξιακή ορμή στην ελληνική οικονομία (...). Το 2022 θα είναι μια σημαντική χρονιά, θα έχουμε μεγάλη αύξηση, πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, επικαλούμενος και την πτώση των spreads κάτω από τις 100 μονάδες βάσης, εκεί, δηλαδή, που ήταν το 2008. Άρα, συμπέρανε, «υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη προς την ελληνική Πολιτεία από τους διεθνείς οίκους και αγορές».

Για τα μέτρα στήριξης δεσμεύτηκε πως θα δοθεί στους πληγέντες «ό,τι χρειαστεί» και «η ελληνική κυβέρνηση θα σταθεί πλάι στην αγορά και την επιχειρηματικότητα». Ταυτοχρόνως επικαλέστηκε και τον δείκτη απωλειών των θέσεων εργασίας, στον οποίον «η Ελλάδα βρίσκεται στην καλύτερη θέση στην Ευρώπη», κάτι που συνέβη χάρη στα καινοτόμα εργαλεία που δόθηκαν στην επιχειρηματικότητα και τους εργαζομένους, πρόσθεσε. Σύμφωνα με την κυβερνητική στρατηγική, η ανάπτυξη θα έλθει με μειώσεις στη φορολογία και αναπτυξιακές επενδύσεις, επιπροσθέτως αυτή «η επόμενη ημέρα με μεγαλύτερη ανάπτυξη, με επενδύσεις, με μειώσεις φορολογίας θα φέρει και τις καλύτερες αμοιβές».

Σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο, αναγνωρίζοντας ότι ήταν από τους κλάδους που επλήγη περισσότερο, τόνισε απευθυνόμενος στους συμπολίτες μας που ζουν από αυτό, πως η κυβέρνηση θα τους στηρίξει «με κάθε δυνατό μέσο, με μείωση της ασφαλιστικής επιβάρυνσης των εργοδοτών, με μείωση, κατά το δυνατόν, και των φορολογικών βαρών», ενώ εάν χρειαστεί, τότε θα υπάρξουν και επιπλέον ειδικά προγράμματα, όπως έγινε και με την εστίαση.

Υπάρχει ένα έτοιμο μενού μέτρων και η κυβέρνηση απέδειξε ότι διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά, δήλωσε ακόμη, ενώ περιέγραψε την τρέχουσα περίοδο ως «δημοσιονομικό μεταίχμιο», υπό την έννοια ότι αναμένονται κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ. «Θα γίνει ό,τι χρειαστεί για τους συμπολίτες μας (...) δεσμεύομαι απέναντί τους», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Γεραπετρίτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider