Ελλάδα
24-05-2021 | 21:16

Δημοσκόπηση Alco: «Αγκάθια» για την Κυβέρνηση εργασιακό και εγκληματικότητα

Newsroom
Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Alco: «Αγκάθια» για την Κυβέρνηση εργασιακό και εγκληματικότητα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σταθερό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 13,2 μονάδες κρατάει η Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, όμως τα «αγκάθια» για την Κυβέρνηση παραμένουν το εργασιακό και η εγκληματικότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Alco, για το OPEN με τη συμμετοχή του ethnos.gr.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 37,2%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 24%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 6,8%, στην τέταρτη το ΚΚΕ με 5,2% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 2,9%.

Παράλληλα, ο προβληματισμός των πολιτών για την Κυβέρνηση φαίνεται πως αποτελούν το εργασιακό νομοσχέδιο, αλλά και εγκληματικότητα, με τους πολίτες να απαντούν σε ποσοστό 67% ότι αισθάνονται λίγο ή καθόλου ασφαλείς.

Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητοστάκης έρχεται πρώτος με 41%, ενώ δεύτερος είναι ο… «κανένας» με 32%, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να έρχεται τρίτος με 23%.

Ωστόσο, οι περισσότεροι, σε ποσοστό 53%, δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά δηλώνουν ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, σε ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό, 67%, για τον τρόπο με τον οποίο σχεδίασε και υλοποιεί το πρόγραμμα εμβολιασμών.

Αναφορικά με την επόμενη μέρα της πανδημίας, το 38% πιστεύει ότι με κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να επανέλθει η οικονομία στην ανάπτυξη, ενώ το 21% εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.