Ελλάδα
12-05-2021 | 14:55

Μπακογιάννης: Η Αθήνα πρέπει να αλλάξει και δεν μπορεί πλέον να είναι ο φτωχός συγγενής

Newsroom
Μοιράσου το
Μπακογιάννης: Η Αθήνα πρέπει να αλλάξει και δεν μπορεί πλέον να είναι ο φτωχός συγγενής
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Η Αθήνα πρέπει να αλλάξει και δεν μπορεί πλέον να είναι ο φτωχός συγγενής», είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στον Δημοσιογράφο της εφημερίδας Τα Νέα και του ΣΚΑΙ Παύλο Τσίμα, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο 6o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι η πρωτεύουσα εκτός από την οικονομική και υγειονομική κρίση, πέρασε και μία αστική κρίση αφού 2 στους 5 κατοίκους την εγκατέλειψαν τα τελευταία χρόνια. «Μην γίνει η κρίση άλλοθι για να χάσει η Αθήνα άλλη μία γενιά», πρόσθεσε. Αναφερόμενος στην κλιματική κρίση, τόνισε ότι είναι μία διεθνής πρόκληση που όμως απαιτεί τοπικές λύσεις. Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε και για τα μεγάλα έργα που τρέχουν όπως η Διπλή Ανάπλαση και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, το οποίο θα δημοπρατηθεί εντός του 2021 με σκοπό να ξεκινήσει η κατασκευή του σε εναν περίπου χρόνο.

Σε ερώτηση σχετικά με τον Μεγάλο Περίπατο, ο Δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε συνοπτικά τα οφέλη που προέκυψαν για την βιώσιμη κινητικότητας αλλά και το περιβάλλον. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι τον τελευταίο χρόνο στην Πανεπιστημίου καταγράφηκε μείωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά 27%.
«Πολλαπλασιάσαμε τον προϋπολογισμό του Δήμου για το πράσινο», είπε ο κ. Μπακογιάννης προσθέτοντας ότι πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε και σύμπραξη με ιδιώτη και άμεσα θα υπάρξει μεγάλη διαφορά στην πόλη. Αναφέρθηκε επίσης σε άλλα έργα που γίνονται προς την ίδια κατεύθυνση όπως οι ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων και η αντικατάσταση των 47.000 φωτιστικών με νέας τεχνολογίας που θα προσφέρει μεγάλο ενεργειακό και οικονομικό όφελος.

Ανανεώνοντας το ραντεβού για το επόμενο Οικονομικό Φόρουμ, ο Δήμαρχος Αθηναίων υποσχέθηκε ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα υπάρχει πολύ σκόνη γιατί θα δουλεύουν πολλά εργοτάξια, αλλά τα έργα αυτά είναι που θα αλλάξουν τις γειτονιές και αυτό είναι τελικά που μετράει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.