Μητσοτάκης: Μέχρι αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 60 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Μέχρι αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 60 ετών
«Θα πλησιάσουμε τις 1.700.000 δόσεις εμβολίου τον Απρίλιο και περιμένουμε ακόμα περισσότερες παραδόσεις εμβολίων» είπε ο πρωθυπουργός από το Περιστέρι.

Την ικανοποίηση του για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα εξέφρασε το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από επίσκεψη του στο mega εμβολιαστικό κέντρο του Περιστερίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε από την περιοχή ο πρωθυπουργός, «η επιχείρηση "Ελευθερία" προχωρά κανονικά. Θα πλησιάσουμε τις 1.700.000 δόσεις εμβολίου τον Απρίλιο και περιμένουμε ακόμα περισσότερες παραδόσεις εμβολίων».

Όπως είπε μέχρι τέλη Απρίλιου ή αρχές Μαΐου, ευελπιστεί ότι θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση όλοι οι πολίτες της χώρας, που είναι άνω των 60 ετών, όπως και οι πάσχοντες από βαριά νοσήματα.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μητσοτάκη:

«Με μεγάλη χαρά επισκέπτομαι σήμερα το τρίτο MEGA εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι το οποίο και θα καλύψει ανάγκες όλης της δυτικής Αθήνας. Όπως σας είπε και ο κ. Θεμιστοκλέους, η επιχείρηση "Ελευθερία" προχωράει ακριβώς όπως την έχουμε προγραμματίσει. Μέχρι το τέλος του μήνα εκτιμούμε ότι θα πλησιάσουμε το 1.7 εκατ. δόσεις εμβολίων και θα έχουμε μία από τις υψηλότερες εμβολιαστικές καλύψεις σε όλη την Ευρώπη.

Από τον Απρίλιο περιμένουμε πολλές περισσότερες δόσεις εμβολίων και εκτιμούμε ότι θα είμαστε συνεπείς στη δέσμευσή μας μέχρι τα τέλη Απριλίου, το πολύ αρχές Μαϊού να έχουμε εμβολιάσει τουλάχιστον με μία δόση όλους τους πολίτες μας άνω των 60 καθώς και τους συμπολίτες μας που έχουν βαριά υποκείμενα νοσήματα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, ο MEGA εμβολιαστικός σταθμός στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου και σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργούν 96 εμβολιαστικά κέντρα που εκτείνονται στον ισόγειο χώρο του και στοιχίζονται σε τέσσερις τομείς των είκοσι τεσσάρων κυψελών.

Η έναρξη λειτουργίας του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 με ενεργοποίηση τμήματος του σταθμού 24 εμβολιαστικών κέντρων και δυνατότητα εμβολιασμών από Δευτέρα έως και Σάββατο, 08:00 έως 20:00, με δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου.

Στην παρούσα δε φάση τα ραντεβού προγραμματίζονται ανά 14 λεπτά. Στο χώρο έχουν τοποθετηθεί ειδικές σημάνσεις για την καθοδήγηση των πολιτών στους ειδικούς χώρους (αναμονής, εμβολιασμού, γραμματείας) και για τη διατήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και τον χώρο βραχείας νοσηλείας ο οποίος έχει δημιουργηθεί και περιλαμβάνει monitor, καρδιογράφο και μηχάνημα παροχής οξυγόνου για περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης παρακολούθησης των ζωτικών σημείων ή εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών. Για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών υπάρχει προσωπικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που θα καλύπτει την εμβολιαστική δράση και στις δυο βάρδιες.

Η δυναμικότητα σε εμβολιασμούς για το μήνα Απρίλιο ανέρχεται σε 1.200 τη μέρα και 30.000 το μήνα. Σε πλήρη ανάπτυξη αντιστοιχούν σε 139.776 εμβολιασμούς το μήνα ενώ το προσωπικό του κέντρου αποτελείται από 72 άτομα συνολικά και πιο συγκεκριμένα από ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει εκπαιδευτεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες διαχείρισης εμβολιασμού και αποθήκευσης στις μονάδες εμβολιασμού, καθώς και για το χειρισμό των tablets και τη λειτουργία της εφαρμογής «Covid-19 Vaccination».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider