Ελλάδα
24-03-2021 | 15:25

Βουλή: Με 264 «ναι» και 33 «όχι» πέρασε το Ελληνικό

Newsroom
Μοιράσου το
Βουλή: Με 264 «ναι» και 33 «όχι» πέρασε το Ελληνικό
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Δεκτή επί της αρχής με ευρεία πλειοψηφία, έγινε η σύμβαση για τη διανομή του ακινήτου του Ελληνικού, αφού ψηφίστηκε από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής, ενώ κατά της κύρωσης της σύμβασης τάχθηκαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, και ΜέΡΑ25. 

Συγκεκριμένα, το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας, που ζήτησε το ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχεδίου ήταν, επί 297 ψηφισάντων, «υπέρ» της κύρωσης τάχθηκαν 264 βουλευτές και «κατά» 33 βουλευτές. Μετά την κύρωσή της από την ολομέλεια της Βουλής, η σύμβαση οδεύει προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο. 

Ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, στην παρέμβασή του, είπε ότι η θετική στάση επί της αρχής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΚΙΝΑΛ, επιβεβαιώνουν την ορθότητα της κυβερνητικής πολιτικής. «Το παρόν σχέδιο νόμου συνιστά ένα σημαντικό, ένα ουσιαστικό βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης, μιας εμβληματικής επένδυσης για τη χώρα, την κοινωνία και την οικονομία», τόνισε, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος ευχήθηκε, η διαπαραταξιακή πλειοψηφία να αποτελέσει δείγμα συγκρότησης μιας συλλογικής ωριμότητας του πολιτικού συστήματος. 

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα είπε ότι η συζήτηση ήταν παραγωγική ωστόσο ήταν δυσάρεστη η μη αποδοχή από κυβερνητικούς βουλευτές του έργου που έχει γίνει επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό. Ανέφερε η κυβέρνηση 24 σημεία δράσης της τους 20 μήνες που κυβερνά, όταν μόνο οι αναβλητικές αιρέσεις που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχαν πολλαπλάσιες ενέργειες, ενώ στα 24 σημεία περιέλαβε την έναρξη του διαγωνισμού για την παραχώρηση άδειας λειτουργίας καζίνο, η οποία έγινε τον Φεβρουάριο του 2019. Από πότε νομίζετε ότι είστε κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε η κα Πέρκα. 

Παράλληλα, ο αγορητής του Κινήματος Αλλαγής Α. Λοβέρδος, αναφέρθηκε στη σημασία του θετικού μηνύματος που στέλνει η πλειοψηφία που καταγράφεται στην ψήφιση της σύμβασης, ο αγορητής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης μίλησε για την «κοινή αγωνία» ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για το ποιος έκανε τα περισσότερα για να ενσωματωθούν οι επιθυμίες των επενδυτών, ο αγορητής της Ελληνικής Λύσης Β. Βιλιάρδος επανέφερε το ερώτημά του εάν ο Όμιλος Λάτση θα δώσει την προκαταβολή των 300 εκατ. ευρώ που αναφέρεται στον προϋπολογισμό του 2021, και τέλος, ο αγορητής του ΜέΡΑ25 είπε ότι η κυβέρνηση απέσυρε την ρύθμισή της για τις περιφράξεις στο Ελληνικό, «στο παρά πέντε» της ένστασης αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε το κόμμα του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.