Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, για «δωράκια στους κλινακάρχες»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, για «δωράκια στους κλινακάρχες»
«Ο πρωθυπουργός απλά συζητά με τους επιτελείς του πώς θα "συνεργαστεί περαιτέρω" με τους ιδιώτες» υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Υψηλούς τόνους για τη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ προς τον ιδιωτικό τομέα Υγείας χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ την Καθαρά Δευτέρα, σχολιάζοντας τη σημερινή σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με αντικείμενο την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου σε σχετική ανακοίνωση, «το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όρια της κατάρρευσης, δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν καθημερινά τη ζωή τους, εκατοντάδες βρίσκονται διασωληνωμένοι, αρκετοί από αυτούς εκτός ΜΕΘ και ο κ. Μητσοτάκης αντί να εφαρμόσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης και να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές, όπως συνεχώς του ζητάμε, απλά συζητά με τους επιτελείς του πώς θα "συνεργαστεί περαιτέρω" με τους ιδιώτες.

Δυστυχώς, στο σχεδιασμό τους αντί επίταξης προβλέπουν μόνο "δωράκια" στους κλινικάρχες, όπως τα διπλά νοσηλεία για τις ελάχιστες κλίνες που διαθέτουν και αποσπασμένους γιατρούς από τα Δημόσια νοσοκομεία. Ανίκανοι να προστατέψουν τους πολίτες και ικανοί μόνο για να προστατέψουν τα συμφέροντα των κλινικαρχών φίλων τους.

Οι χειρισμοί τους έχουν πάψει να είναι μόνο επικίνδυνοι. Είναι εγκληματικοί» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider