Μισέλ: Η ΕΕ είναι έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μισέλ: Η ΕΕ είναι έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα

Έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, για την προκλητική της συμπεριφορά, είναι η Ευρωπαϊκή ένωση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Τείναμε το χέρι στην Τουρκία τον Οκτώβριο και η αξιολόγησή μας είναι αρνητική με την διαπίστωση της συνέχισης των μονομερών ενεργειών και της εχθρικής ρητορικής. Θα έχουμε μία συζήτηση κατά την διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις 10 Δεκεμβρίου και είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα που διαθέτουμε» για να επιβάλουμε κυρώσεις για την κατάσταση, δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Διπλωματικός Μαραθώνιος» της Αθήνας για να επιβληθούν κυρώσεις στην Άγκυρα

Δέκα ημέρες περίπου πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής που θα κρίνει το μέλλον των Ευρω-τουρκικών σχέσεων η Αθήνα επιδίδεται σε ένα διπλωματικό μαραθώνιο, ώστε να πειστούν οι Ευρωπαϊκές χώρες για να σταλεί ένα σαφές μήνυμα κατά της Άγκυρας.

Ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Δένδιας είχε μπαράζ επαφών με τους υπουργούς Εξωτερικών Λιθουανίας, Ολλανδίας και Ουγγαρίας, ενώ υποδέχθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και τον Γάλλο Πρέσβη. Στη διάρκεια μάλιστα της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο Νίκος Δένδιας επέκρινε την στάση της Τουρκίας που απειλεί την σταθερότητα στην περιοχή, κάνοντας λόγο για ανοιχτή παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Άγκυρας.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider