Μοναδική επιλογή ο Παυλόπουλος για τον ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μοναδική επιλογή ο Παυλόπουλος για τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν και παραμένει η μοναδική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας.

Το ενδεχόμενο να μην καταθέσει πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εάν τελικά ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν θελήσει να είναι υποψήφιος, εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν και παραμένει η μοναδική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας, με το κόμμα της Κουμουνδούρου να εξετάζει το ενδεχόμενο να μην καταθέσει καμία άλλη πρόταση και να απέχει από την σχετική ψηφοφορία για την εκλογή του ΠτΔ, σε περίπτωση που τελικά ο νυν πρόεδρος αποφασίσει να μην είναι υποψήφιος.

Ο κ. Παυλόπουλος έχει ήδη δηλώσει πως αν δεν στηριχθεί και από την τωρινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τότε δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος από την αντιπολίτευση, γνωρίζοντας πως ούτως ή άλλως δύσκολα θα επανεκλεγεί. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται το ενδεχόμενο να μην συμμετέχει στην διαδικασία κι αυτός μάλιστα φαίνεται να είναι ο λόγος που, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχει «πέσει στο τραπέζι» κάποιο άλλο όνομα ως εναλλακτική λύση.

Η αντιπολιτευτική γραμμή και η απλή αναλογική

Το ζήτημα του προέδρου της Δημοκρατίας αναμένεται να ξεκαθαρίσει σχετικά σύντομα, αφού από την κυβέρνηση λένε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί και την επόμενη εβδομάδα να δημοσιοποιήσει την επιλογή του, ωστόσο στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τότε επικεντρώνονται στην αντιπολίτευση και δίνουν έμφαση στα εργασιακά και κοινωνικά ζητήματα.

Δεν ήταν τυχαία άλλωστε και η χθεσινή on camera δήλωση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος σημείωσε πως «Οι υποσχέσεις της ΝΔ για «μπουλντόζες», επενδύσεις και ενίσχυση της μεσαίας τάξης διαψεύδονται παταγωδώς».

Από την Κουμουνδούρου σημείωναν όσον αφορά την πορεία της οικονομίας και την ανάπτυξη πως: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, παγιδευμένη σε νεοφιλελεύθερες συνταγές που έχουν αποτύχει διεθνώς και οπισθοδρομώντας ολοταχώς και ανερυθρίαστα σε πρακτικές που μας χρεοκόπησαν, υπονομεύει σήμερα με την πολιτική της τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας που με τόσο κόπο και θυσίες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός είχαν καταφέρει να αποκαταστήσουν», ενώ για την πτώση του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων κατά την περίοδο των εορτών σχολίαζαν: «Η ΝΔ, που ομνύει στην ενίσχυση της μεσαίας τάξης, «στέγνωσε» την αγορά, ενώ το κοινωνικό μέρισμα, που χρηματοδοτούσε βασικές καταναλωτικές ανάγκες τα προηγούμενα τρία χρόνια, συρρικνώθηκε».

Όσον αφορά τον εκλογικό νόμο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω από την απόφαση του να στηρίξει την απλή αναλογική, ενώ το ενδεχόμενο διπλών εκλογών συζητήθηκε για μία ακόμη φορά χθες, κατά τη διάρκεια του πολιτικού συμβουλίου με αφορμή και την διαδικασία εκλογής του ΠτΔ.

Μεγάλη συγκέντρωση το Φεβρουάριο

Στη δευτερολογία του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ χθες στην Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνει μια μεγάλη συγκέντρωση του κόμματος στην Αθήνα το Φεβρουάριο. Στόχος της συγκέντρωσης είναι να κρατηθεί «ζεστό» το εκλογικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και της πορείας προς το μεγάλο συνέδριο που θα διεξαχθεί στα τέλη της άνοιξης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να επιθυμεί να κρατά τα μέλη σε μία συνεχή εγρήγορση, αφού άλλωστε έχει πολλές φορές εκφράσει την πεποίθηση του πως η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα έρθει τελικά πολύ γρηγορότερα απ’ ότι είναι καθορισμένη να γίνει, δηλαδή πριν από το τέλος της τετραετίας διακυβέρνησης της ΝΔ.

Η προετοιμασία για τη συνεδρίαση της ΚΕ

Παράλληλα ετοιμάζεται το κείμενο απολογισμού του ΣΥΡΙΖΑ, βάση του οποίου θα συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή του κόμματος της Κουμουνδούρου. Το κείμενο αυτό που αφορά τα πεπραγμένα πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας, θα συζητηθεί πρώτα στην πολιτική γραμματεία του κόμματος και στην συνέχεια θα τεθεί για συζήτηση στην κεντρική επιτροπή.

Τα πνεύματα πάντως στην χθεσινή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου ήταν αρκετά πιο ήπια σε σχέση με την πρώτη συνεδρίαση που διεξήχθη πριν από τα Χριστούγεννα, αφού άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγηση του όταν κι έθεσε τα θέματα προς συζήτηση ζήτησε από τα μέλη του συμβουλίου να μην ξεφύγουν από την συγκεκριμένη ατζέντα. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως δεν εκφράστηκαν κάποιες διαφωνίες, χωρίς όμως να μονοπωλούν την συζήτηση.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider