Καραμανλής: Ισχυρή εντολή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καραμανλής: Ισχυρή εντολή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
«Το 2015 η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Το έκανε σε βάρος του πολιτικού της συμφέρον. Το κάναμε γιατί ήταν εθνικό μας καθήκον», είπε ο κ. Καραμανλής.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Kώστας Καραμανλής στην αρχή της ομιλίας του στην εκδήλωση της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ, ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους που τον χειροκροτούσαν όρθιοι επί αρκετή ώρα, καθώς επίσης και τον Απόστολο Τζιτζικώστα. «Καλή δύναμη σε όλους τους Περιφερειάρχες και δημάρχους που εκλέχτηκαν» ανέφερε.

Έδωσε συγχαρητήρια στους υποψηφίους «για τη συμμετοχή σας στα ψηφοδέλτια νίκης της ΝΔ».

«Όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Όλοι αισθανόμαστε τιμή και περηφάνια που εκπροσωπούμε την παράταξή μας σε αυτό τον αγώνα», ανέφερε.

«Η ΝΔ ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. 45 χρόνια πρωταγωνιστεί στο δημόσιο βίο. Για σχεδόν μισό αιώνα. Στον μισό αυτό αιώνα άλλαξαν τόσα πολλά στον δημόσιο βίο, κόμματα, ιδεολογίες πρόσωπα. Η παράταξή μας όμως μένει ο κύριος πυλώνας της δημόσιας ζωής και βρίσκεται στο κατώφλι μιας μεγάλης νίκης», τόνισε.

«Μείναμε πιστοί και σταθεροί στις αρχές και τις αξίες μας, μπορούμε να προσαρμοζόμαστε. Αυτή η παράταξη έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία και τη στηρίζει μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού. Ελληνίδες και Έλληνες που γνωρίζουν ότι η ΝΔ υπάρχει για να τους υπηρετεί» είπε ο κ. Καραμανλής και παραδέχτηκε πως «λάθη κάναμε, έχουμε ατέλειες αλλά μείναμε σταθεροί στις Αρχές και τις αξίες μας».

Καραμανλής - Θεσσαλονίκη

«Είμαστε προσηλωμένοι στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας», επεσήμανε και τόνισε πως «η Ευρώπη απέχει σήμερα από το όραμα των ιδρυτών της. Όμως η ευρωπαϊκή οικογένεια είναι ο μοναδικός χώρος για την ασφάλεια και την πρόοδο της χώρας».

«Σταθήκαμε άγρυπνοι φρουροί της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας. Πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη, να την κάνουμε καλύτερη, πιο αποτελεσματική. Όχι όμως μόνοι μας να βγάλουμε τα μάτια μας. Το 2015 η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Το έκανε σε βάρος του πολιτικού της συμφέρον. Το κάναμε γιατί ήταν εθνικό μας καθήκον», είπε.

«Θέλουμε καλές σχέσεις με όλους τους γείτονές μας, πιστεύουμε στις σχέσεις καλής γειτονίας. Πιστεύουμε ακόμα ότι υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας. Όμως, απειλές, εκβιασμούς, απόπειρες εκφοβισμού, δεν μας πτοούν, δεν γίνονται δεκτές, επιστρέφονται στον αποστολέα. Ακόμα, συστάσεις, προτροπές, πιέσεις, δεν γίνονται δεκτές όταν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον. Φοράμε μία φανέλα, την φανέλα της Ελλάδας. Εμείς υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της Ελλάδας. Σφυρηλατούμε την εθνική ενότητα, στηρίζουμε τα δίκαια της χώρας και τις Ένοπλες Δυνάμεις», επεσήμανε.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Καραμανλής είπε: «η ΝΔ ορθώς την επέκρινε, ορθώς την καταψήφισε. Λυπάμαι γιατί δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο που πετύχαμε στο Βουκουρέστι το 2008. Που το πετύχαμε με βαρύ κόστος και πολύ προσπάθεια. Έπρεπε να απαιτήσουμε και να πετύχουμε πολλά περισσότερα».

Στα χρόνια των Μνημονίων «χάθηκε η πίστη και η ελπίδα. Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση. Η κοινωνία χρειάζεται αλληλεγγύη, στήριξη στους λιγότερους ευνοημένους, ευκαιρίες για όλους. Πάνω από όλα η χώρα χρειάζεται εθνική αυτοπεποίθηση. Έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ να ορθώσουμε την αυτοπεποίθηση μας. Υπάρχει μία προϋπόθεση: ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Μόνο η παράταξή μας μπορεί να την προσφέρει. Μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα αναλάβει την εθνική ανασυγκρότηση».

Απευθυνόμενος στα στελέχη της ΝΔ είπε πως «ήμασταν πάντα μαζί».

«Ξέρω πως όταν μπαίνουμε στη μάχη κανένας στόχος δεν είναι ανέφικτος. Σας καλώ να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτή την αποφασιστική μάχη. Καλώ και όσους σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις επέλεξαν διαφορετικά να έρθουν κοντά μας γιατί δεν μας χωρίζει τίποτα. Στις 7 Ιουλίου πάμε μαζί, πάμε μπροστά, πάμε για τη νίκη. Για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας», κατάληξε ο κ. Καραμανλής.

Τις επόμενες μέρες ο Κώστας Καραμανλής θα περιοδεύσει στον ευρύτερο δήμο Θεσσαλονίκης (Α’ και Β’ Περιφέρεια), θα συναντηθεί με δημάρχους της περιοχής και πολίτες εκπέμποντας το μήνυμα της συμπόρευσης και συστράτευσης για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Επίσης, εντός των ημερών ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός θα μεταβεί και στην Πρώτη Σερρών, μία επίσκεψη με έντονα σημειολογικά χαρακτηριστικά καθώς είναι η γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής θα περιοδεύσει και στη Ροδόπη καθώς, όπως σημειώνουν οι συνομιλητές του, δίνει ιδιαίτερη σημασία στα εθνικά θέματα, τα οποία αυτή τη χρονική στιγμή βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider