Μητσοτάκης: Πρέπει να υπάρχει μεγάλος πανικός στα υπόγεια του Μαξίμου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Πρέπει να υπάρχει μεγάλος πανικός στα υπόγεια του Μαξίμου
Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στην κριτική του πρωθυπουργού για τα περί «επταήμερης εργασίας», αποδίδοντας στο Μαξίμου σκόπιμη διαστρέβλωση των λεχθέντων του και μεγάλο πανικό.

Μεγάλο πανικό στα «υπόγεια του Μαξίμου» απέδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας τη «διαστρέβλωση», όπως είπε, στη διακαναλική συνέντευξή του. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το Μαξίμου έβαλε ψεύτικα λόγια στο στόμα του, ενώ, παράλληλα, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός είναι αυτός που ανέκρουσε πρύμναν από τα όσα έλεγε περί «ψήφου εμπιστοσύνης» για τις ευρωεκλογές, τις οποίες χθες στον Alpha χαρακτήρισε «δημοσκόπηση».

«Ο κ. Τσίπρας έθεσε το ζήτημα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης. Αντελήφθη το βάρος των όσων είπε και ανέκρουσε πρύμναν και μας είπε ότι μια εθνική εκλογική αναμέτρηση δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια δημοσκόπηση», είπε ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας τα περί «δημοσκόπησης» που είπε για τις ευρωεκλογές στη χθεσινή του συνέντευξη ο πρωθυπουργός. «Ο Τσίπρας ξέρει ότι θα χάσει αυτές τις εκλογές», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Είμαι βέβαιος ότι θα είναι και μια ψήφος επιβράβευσης της ΝΔ. Τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας έχει κάνει μια σημαντική οπισθοχώρηση σε σχέση με όσα είπε, ενώ προσέθεσε ότι «το βράδυ της 26ηςΜαϊου θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι ήταν ο κ. Τσίπρας που προσδιόρισε τις ευρωεκλογές ως «ψήφο εμπιστοσύνης» για την κυβέρνησή του, συνεπώς ήταν ο ίδιος που έθεσε το διακύβευμα της κάλπης. Παράλληλα, προς επίρρωσιν του αιτήματός του, είπε ότι, σε αντίθεση με άλλες εκλογικές αναμετρήσεις στο παρελθόν, τώρα μεσολαβούν τέσσερις μήνες ως το απώτατο όριο για τις εθνικές εκλογές. «Γιατί, αν χάσει καθαρά ο κ. Τσίπρας, πρέπει η χώρα να ταλαιπωρείται ακόμα;», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας ότι προεκλογικά θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανασχέσει την ήττα του, με επιδόματα και παραποίηση λεγομένων.

«Εγώ θέλω μια καθαρή νίκη, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή», απαντώντας στο ποια θα είναι μια διαφορά καθαρή στις επικείμενες ευρωεκλογές. Απαντώντας, μάλιστα, και στη διατύπωση του κ. Τσίπρα ότι δεν χάνει από τον ίδιο «ούτε μια στο εκατομμύριο», θυμήθηκε ότι και προ ετών είχε πει ότι δεν πρόκειται η κ. Μέρκελ «ούτε μια στο εκατομμύριο να πει όχι» και «όλοι θυμόμαστε τι έγινε μετά». «Δεν θα κρίνω εγώ την αλαζονεία του κ. Τσίπρα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και προσέθεσε: «Του επιφυλάσσω ένα πολύ καλό δώρο στις 26 Μάϊου, θέλω να τον στείλω σε μόνιμη ξεκούραση.

Κληθείς να απαντήσει για τα περί «επταήμερης εργασίας», ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «η μονταζιέρα του Μαξίμου διαστρέβλωσε πλήρως τα λεγόμενά μου» και τόνισε ότι η στάση της κυβέρνησης είναι υποκριτική από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε την επιχείρηση Παπαστράτος Α.Ε. και η κ. Αχτσιόγλου προσυπέγραψε την επίμαχη επιχειρησιακή σύμβαση. «Η σύμβαση προσφέρει και πολλές άλλες πρόσθετες αμοιβές», είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφέροντας ότι τη συζήτησε εκτενώς με το σωματείο των εργαζομένων σε πρόσφατη επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. «Πόσο χαμηλά θα πέσει, ώστε να μην λέει ο ίδιος ψέματα, αλλά να βάζει ψέματα στο στόμα των άλλων;», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και προσέθεσε ότι «θέλουμε περισσότερες επενδύσεις σαν τον Παπαστράτο στην Ελλάδα».

Τόνισε, μάλιστα, ότι αν δεν μπορούσε να περάσει από πενθήμερο σε επταήμερο η γραμμή παραγωγής, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η επένδυση. «Ήρθε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να διαστρεβλώσει με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «πρέπει να υπάρχει μεγάλος πανικός στα υπόγεια του Μαξίμου για να γίνεται αυτή η διαστρέβλωση». Ευρύτερα, πάντως, υπογράμμισε ότι οι σημερινές εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να επιμερίζουν με δίκαιο τρόπο τα κέρδη ανάμεσα στους εργαζομένους, τους ιδιοκτήτες και τους μετόχους, ενώ τόνισε ότι θα δώσει φορολογικά κίνητρα σε εταιρείες να διανείμουν κέρδη ή μετοχές στους εργαζομένους τους, προτάσσοντας παράλληλα την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη τήρησης της εργατικής νομοθεσίας.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε και στον Κώστα Βαξεβάνη, για το γεγονός ότι έγραψε στο twitterτη φράση «Arbeit macht frei» (Η εργασία απελευθερώνει), η οποία ήταν αναγεγραμμένη στην είσοδο του Άουσβιτς, για να σχολιάσει τα περί «επταημέρου», λέγοντας ότι αυτό έγινε «καθ’ υπόδειξιν» του Μαξίμου. Αναφέρθηκε, δε, και στα όσα είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους αναφορικά με το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου ως τις εκλογές. «Εσύ θα διαλέξεις πώς θα πάμε. Αν θα πάμε πολιτισμένα και κόσμια. Αν θα αφήσουμε έξω από την αντιπαράθεση γυναίκες και παιδιά», φέρεται ειπών ο κ. Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε, δε, εκ νέου στην κοινοβουλευτική αντιπαράθεση της επόμενης εβδομάδας, λέγοντας ότι δεν θα ήθελε οι συζητήσεις στη Βουλή να είναι επαναλαμβανόμενες αντιπαραθέσεις, αλλά, θα έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα, από τη στιγμή που δέχθηκε την επίθεση του κ. Τσίπρα.

Μόνιμος μηχανισμός υποστήριξης των συνταξιούχων

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει κανενα σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας, «σαν το οικονομικό του σχέδιο να εξαντλείται τη μέρα των εκλογών». Προέταξε την ανάγκη να έρθουν επενδύσεις και για να γίνει αυτό επέμεινε στην ανάγκη για πολιτική σταθερότητα, με σταθερή κυβέρνηση, ευνοϊκό και σταθερό φορολογικό σύστημα, αλλά και διαφορετικό ρυθμιστικό περιβάλλον που θα απλοποιεί την υλοποίηση επενδύσεων.

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, δε, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ ήταν αυτή που εισήγαγε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και δεσμεύεται για την ενίσχυσή του, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει λέξη για τους μακροχρόνια ανέργους και τόνισε ότι δεν θα βγουν από την παγίδα φτώχειας με μόνο ένα επίδομα. «Κατηγορούμε την κυβέρνηση για τον χρόνο και για τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας», είπε για τη «13ησύνταξη», λέγοντας ότι, αν ήταν πράγματι, η κυβέρνηση θα έπρεπε να δώσει 2,2 δις, όσα δηλαδή είναι η μηνιαία συνταξιοδοτική δαπάνη. Κατηγόρησε, δε, την κυβέρνηση ότι δίνει το επίδομα πέντε μέρες πριν από μια εκλογική αναμέτρηση. «Μια κυβέρνηση της ΝΔ θα ήθελε να έχει και μπορεί να έχει έναν μόνιμο μηχανισμό υποστήριξης των συνταξιούχων. Αλλά χρειάζεται μια άλλη οικονομική πολιτική», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι η ΝΔ υπερψηφίζει την κυβερνητική παροχή για να μην υπάρχει η εντύπωση σε κανέναν ότι τα 500 που παίρνει ένας συνταξιούχος δεν είναι σημαντικά. Τόνισε, πάντως, ότι αυτός ο μηχανισμός μόνιμης υποστήριξης θα πρέπει να είναι συμβατός και με τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, λέγοντας ότι αυτό δεν γίνεται με ρυθμούς αναπτυξης 2%, αλλά 4%. «Δεν υπεραποδίδει η ελληνική οικονομία, υπεραποδίδει η υπερφορολόγηση», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ θα έχει δημοσιονομικό χώρο στον προϋπολογισμό του 2020 για να προχωρήσει στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου στις επιχειρήσεις.

Αφόρητη υποκρισία

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, εκ νέου, στην ιστορία με το σκάφος της οικογένειας Παναγοπούλου, κάνοντας λόγο για «αφόρητη υποκρισία ενός ανθρώπου που κατήγγειλε τις ελίτ», αλλά «ο ίδιος κρυφά απολαμβάνει τα προνόμια της πλουτοκρατίας». Τόνισε ότι στο παρελθόν πάντα υπήρχαν δημόσιες πληροφορίες, για το πού κάνει διακοπές ο πρωθυπουργός. «Επέλεξε να κάνει διακοπές σε ένα σκάφος κρυφά, 25 μέρες μετά το Μάτι. Ο ίδιος το επέλεξε», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Επέμεινε, παράλληλα, ότι υπάρχει κώδικας δεοντολογίας της κυβέρνησης που λέει ότι παροχές σε είδος δεν μπορούν να υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ποσό. «Οι υπουργοί μου θα συμμορφώνονται με τον κώδικα δεοντολογίας, όπως έχει ψηφιστεί από τη σημερινή κυβέρνηση», επέμεινε, ενώ, απαντώντας στο ερώτημα ότι και άλλοι πρωθυπουργοί έκαναν διακοπές σε σκάφη ή σπίτια πλουσίων, απάντησε ότι «ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν έκανε καριέρα κατηγορώντας τους πλουσίους». «Εμείς κάναμε κριτική στον κ. Τσίπρα για το κότερο, από τη στιγμή που μάθαμε ότι πράγματι ήταν στο κότερο», είπε και διερωτήθηκε αν «μας ενδιαφέρει ή όχι η συνεπεια στην πολιτική».

Όχι αποτυχημένοι πολιτευτές στα νοσοκομεία

Ο κ. Μητσοτάκης, ακόμα, υπογράμμισε ότι έχει επεξεργαστεί με ομάδα συνεργατών και ένα νέο σχέδιο για την Πολιτική Προστασία της χώρας, ενώ έχει βρει και το πρόσωπο που θα είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας. Ευρύτερα, πάντως, ως προς την ανασυγκρότηση του κράτους, υπογράμμισε ότι ο ίδιος είχε ψηφίσει νόμο για τη μη κομματική επιλογή γενικών διευθυντών. «Ο γενικός διευθυντής θα πρέπει να επιλέγεται με πολύ αυστηρά κριτήρια και θα πρέπει να είναι οι καλύτεροι δημόσιοι υπάλληλοι», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Έστειλε, δε, μήνυμα και εντός του κόμματός για όσους…ράβονται. «Θα εκπλαγούν δυσάρεστα αυτοί που προσβλέπουν σε μια κυβερνητική θέση, επειδή προσέφεραν κάποια στιγμή τις υπηρεσίες τους στην παράταξη», είπε και προσέθεσε «δεν μπορούμε να διορίζουμε αποτυχημένους πολιτευτές στις διοικήσεις των νοσοκομείων».

«Δεν έχω πρόβλημα να διοικηθεί ένα δημόσιο νοσοκομείο σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα», είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ, επιμένοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει «το νοσοκομείο να είναι κρατικό, με νοιάζει η υγεία να είναι δημόσια». Ο ίδιος επέμεινε στη λογική του outsourcing υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα, εφόσον μπορεί να επιτευχθεί μια καλύτερη σχέση κόστους-οφέλους, ενώ ανέφερε και το παράδειγμα της προμήθειας ακριβού ιατρικού υλικού από ιδιώτες με μίσθωση και όχι με κανονική αγορά, εφόσον είναι συμφερότερο.

Έγινε και Χριστιανός…

Σε άλλο σημείο, δε, δεν παρέλειψε να ειρωνευτεί τον πρωθυπουργό ότι «έγινε και Χριστιανός» για τη φράση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο κοντά με το πραγματικό νόημα του Χριστιανισμού. «Τα είπε με την ίδια άνεση που είπε στους Γιαννιώτες ότι είναι ΠΑΣ Γιάννενα και θα ανέβει η ομάδα και πάλι σε έναν χρόνο», είπε, ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Μηδενική ανοχή στη βία»

Τέλος, για τα ζητήματα ασφάλειας, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «μηδενική ανοχή στη βία και μηδενική ανοχή στη βία χαμηλής έντασης». «Η απόσταση από μια μολότοφ σε ένα καλάσνικοφ είναι μικρή», προσέθεσε και έκανε λόγο για «ορατό νήμα που συνδέει την αντιεξουσιαστική δράση με τη σκληρή τρομοκρατία». «Η αστυνομία θα πρέπει να στηριχθεί πολιτικά, αλλά να στηριχθεί και επιχειρησιακά», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και σταχυολόγησε κινήσεις ενίσχυσης της ΕΛ.ΑΣ. «Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα των αστυνομικών έχουν λήξει, να προμηθευτούμε 10.000 καινούργια είναι απλή υπόθεση», είπε, τονίζοντας ότι και οι αστυνομικοί θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. «Να αλλάξουμε τα περιπολικά μας, να κανουμε δύο διακρατικές συμφωνίες και με εγγυημένο το σέρβις τους», είπε ακόμα, ενώ έκανε λόγο και για προσλήψεις 1500 νέων αστυνομικών που θα διατεθούν στη ΔΙΑΣ και στη ΔΕΛΤΑ. Έκανε, τέλος, λόγο για την ανάγκη εσωτερικής αναδιάταξης στην Αστυνομία, αλλά και για αποδέσμευσή της από περιττό διοικητικό έργο

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider