Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Ένα λυσιτελές στην ουσία του έργο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Ένα λυσιτελές στην ουσία του έργο
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα διαχρονικά στοιχεία της Eurostat, καταγράφεται ο υψηλότερος αριθμός ωρών εργασίας, με 42,6 ώρες την εβδομάδα για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα διαχρονικά στοιχεία της Eurostat, καταγράφεται ο υψηλότερος αριθμός ωρών εργασίας, με 42,6 ώρες την εβδομάδα για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης. Σύμφωνα δε, με εθνικές έρευνες, ελάχιστο ποσοστό των εργαζόμενων, αμείβεται τις πραγματικές ώρες εργασίας του, ενώ διαχρονικά οι έλεγχοι της βαθιά υποστελεχωμένης Επιθεώρησης Εργασίας (με σχεδόν 30 ελεγκτές στην Περιφέρεια Αττικής για 1,3εκ. μισθωτούς εργαζόμενους -το 50% της χώρας-) καταγράφουν συνεχιζόμενες υπερβάσεις του ωραρίου.

Στη σημερινή εποχή μας, που η ψηφιακή τεχνολογία ξεπερνά καθημερινά, κάθε όριο καινοτομίας κι ανατρέπει όλα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε σχετικά με το εύρος των δυνατοτήτων της, θα περίμενε κανείς ότι ο σχεδιασμός κι η στρατηγική υλοποίησης της ψηφιακής κάρτας εργασίας, θα έλυνε καίρια ένα μακροχρόνιο πρόβλημα αντικειμενικής καταγραφής και επακόλουθα της αναλογούσας πληρωμής στον εργαζόμενο για την υπέρβαση του συμβατικού χρόνου εργασίας του, θέτοντας έτσι την εισαγωγή της, ως μέτρο στην πλήρη της θετική της διάσταση.

Η συγκεκριμένη ανισορροπία, για τον κόσμο της εργασίας, δημιουργεί φαινόμενα παρανομίας κι αδικίας έναντι του αδύναμου εργαζόμενου ενώ πρέπει και μπορεί τεχνικά, να επιλυθεί μόνο μέσα από την ορθή και συμπεριληπτική χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Με μια και μόνο αυτοματοποιημένη αλγοριθμική διασταύρωση των καταγραφόμενων και υφιστάμενων δεδομένων που τηρούνται με τη ψηφιακή κάρτα εργασίας (δηλ: πραγματοποιηθείσες μηνιαίες ώρες εργασίας πέραν του συμβατικού ωραρίου και καταβληθείσες αποδοχές προς τον εργαζόμενο), θα μπορεί να ελέγχεται και να διασταυρώνεται στην πηγή από το Υπουργείο Εργασίας και την Επιθεώρηση Εργασίας, η τήρηση της νομιμότητας για την καταβολή των δεδουλευμένων ωρών εργασίας πέραν του συμβατικού ωραρίου και χωρίς καμία παρέμβαση.

Αυτή η διάσταση και η λειτουργία, από τις μέχρι σήμερα οδηγίες και τεχνικές προδιαγραφές και λειτουργίες της ψηφιακής κάρτας εργασίας από το Υπουργείο Εργασίας, δεν ενσωματώνονται ώστε να αξιοποιούνται τα δεδομένα-πληροφορίες, που δημιουργούνται με τη καθημερινή χρήση της.

Η αναλογούσα πληρωμή της καταγραφόμενης υπέρβασης του συμβατικού χρόνου εργασίας μεταφέρεται από τον εργοδότη, αν και ο ίδιος ο εργοδότης δίνει την εντολή για υπέρβαση του ωραρίου, προς τον αδύναμο εργαζόμενο.

Έτσι ο εργαζόμενος εάν δεν πληρωθεί την υπέρβαση του χρόνου εργασίας του, (αφού πρώτα έχει εξασφαλισθεί ότι έχει καταγραφεί…) τότε σύμφωνα με τις διατάξεις για τη ψηφιακή κάρτα εργασίας, έχει το δικαίωμα να εκδώσει διαταγή πληρωμής κατά του εργοδότη του, στην Επιθεώρηση Εργασίας, και σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν καταχωρημένα για μια πενταετία στην κάρτα εργασίας, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο αναξιοποίητα τα διαθέσιμα στοιχεία και με το Υπουργείο Εργασίας να κάνει πως δε ξέρει ποιες είναι οι υποχρεώσεις του εργοδότη.

Η αναγκαία ενσωμάτωση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης των δεδομένων που δημιουργούνται στην ψηφιακή κάρτα εργασίας, είναι η κίνηση εκείνη, που: α) πραγματικά επιδιορθώνει αποτελεσματικά τις υπάρχουσες αδυναμίες και αξιοποιεί την αντικειμενική καταγραφή του πραγματικού χρόνου εργασίας, β) εξαλείφει την υποδηλωμένη εργασία και την κάθε μορφής εργοδοτική αυθαιρεσία, γ) αυξάνει την απασχόληση, δ) βελτιώνει τους μισθούς, ε) αυξάνει τα πάσης φύσεως δημόσια έσοδα, στ) δημιουργεί συνθήκες δίκαιης αμοιβής και εργασίας, ζ) προωθεί την έμπρακτη συνταγματική προστασία του κράτους για την εργασία και παράλληλα υπηρετεί την αναγκαία κοινωνική συνοχή και τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων.

Η Ο.Τ.Ο.Ε. στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της, απέστειλε ειδική επιστολή προς τις Διοικήσεις των Τραπεζών για την ψηφιακή κάρτα εργασίας, προκειμένου να αποτελέσει μέσο διασφάλισης του συμβατικού ωραρίου όλων των τραπεζοϋπαλλήλων, με ορθή καταγραφή τού πραγματικού χρόνου εργασίας και άμεση καταβολή της νόμιμα προβλεπόμενης αμοιβής σε οποιαδήποτε περίπτωση υπέρβασης του συμβατικού ωραρίου (υπερεργασία, υπερωρία, κλπ) ενώ καλεί κάθε εργαζόμενο να αναφέρει στη συλλογική του εκπροσώπηση κάθε παραβατικό φαινόμενο που εμφανίζεται.

Κλείνοντας, δίχως τη λειτουργία της αυτοματοποιημένης διασταύρωσης των ωρών εργασίας πέραν του συμβατικού ωραρίου και αμοιβής, η ψηφιακή κάρτα εργασίας, θα είναι ένα λυσιτελές και γραφειοκρατικό στην ουσία του ψηφιακό έργο, που δεν θα επιλύει στη ρίζα του, ένα χρόνιο πρόβλημα της ελληνικής αγοράς εργασίας, της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της παραβατικότητας δηλαδή, σχετικά με τη τήρηση του συμβατικού ωραρίου εργασίας.

Ένα τελικό κι ουσιαστικό ερώτημα προκύπτει για τη ψηφιακή κάρτα εργασίας: Χρειαζόμαστε μια ψηφιακή γραφειοκρατία που μόνο αντιγράφει τη χειρόγραφη μέχρι σήμερα διαδικασία, που οριοθετεί τη μεταφορά ευθύνης της αμοιβής από τον εργοδότη στον εργαζόμενο, τη συνέχιση συνολικά της παραβατικότητας ή έναν ολοκληρωμένο μηχανισμό που έμπρακτα και στο σύνολό του, αποδεικνύει τη συνταγματική προστασία της εργασίας από το Κράτος; Χρειάζεται απόδειξη!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:15

«Φρένο» στην είσοδο νέων φαρμάκων λόγω υποχρεωτικών επιστροφών – Οι στόχοι του υπουργείου Υγείας

07:12

Το σκληρό rock του Φλωρίδη - Ποιοι υπουργοί θα βρουν το μπελά τους - Ο στενός κορσές του ΑΣΕΠ

07:06

Το αρχοντικό Σερπιέρη – H EKT και τα μαντάτα - Η υπεραξία του PPF

23:54

Διάστημα: Επιστήμονες εντόπισαν μαύρη τρύπα να ξυπνά σε πραγματικό χρόνο

23:45

Ουκρανία: Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος την Τετάρτη σε όλη τη χώρα

23:32

Ισραήλ: «Εγκρίθηκαν τα επιχειρησιακά σχέδια επίθεσης στον Λίβανο», λέει ο στρατός - Αντιδρά το Πεντάγωνο

23:25

ΗΠΑ: Καύσωνας με θερμοκρασίες ρεκόρ για την εποχή στα κεντρικά και βορειοανατολικά

23:19

Σε υψηλά επτά εβδομάδων το πετρέλαιο - Ξεπέρασε τα 85 δολάρια το brent

23:07

Σε ρυθμούς... Nvidia η Wall Street - Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq

22:50

ABBank: Μερίδιο 5% απέκτησε ο Τέλης Μυστακίδης – Εν αναμονή των εγκρίσεων για εξαγορά του 48%

22:48

Υεμένη: Το ελληνόκτητο εμπορικό πλοίο Tutor βυθίστηκε στην Ερυθρά Θάλασσα

22:35

Τσίπρας για Κεντροαριστερά: «Νικηφόρα Προοδευτική Συμμαχία με προοπτική διακυβέρνησης»

22:27

Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις «έσπρωξαν» υψηλότερα τον χρυσό

22:18

Νέος πρόεδρος του ΣΕΒ εξελέγη ο Σπ. Θεοδωρόπουλος

22:04

Εμπορικός πόλεμος ΕΕ - Κίνας: Ρελάνς Πεκίνου με στόχο τις εισαγωγές χοιρινού

21:46

Μαρινάκης: Απαράδεκτη η ανακοίνωση κατά Κασσελάκη - «Αδιανόητο να γράφονται και να λέγονται»

21:33

Κικίλιας: Drones για τον εντοπισμό πυρκαγιών και εμπρηστών - 147.000 δηλώσεις για καθαρισμούς οικοπέδων

21:18

Προσλήψεις - εξπρές στο Δημόσιο - Το σχέδιο για απλοποίηση και ψηφιοποίηση διαδικασιών του ΑΣΕΠ

21:09

Ανδρουλάκης: Η επιλογή Κόστα θα δώσει πνοή σε μία νέα εποχή σύγκλισης μεταξύ βορρά - νότου

20:55

Μ. Ανατολή: Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ απειλεί τη Χεζμπολάχ με «ολοκληρωτικό πόλεμο»

20:38

Μπλίνκεν: «Πρέπει να σταματήσει» η στήριξη της Κίνας στη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

20:36

Αγγελής: Να αποσυνδεθεί από την καθολική πρόσβαση στην φαρμακευτική καινοτομία, η παροχή κινήτρων στην βιομηχανία

20:22

Η Nvidia έγινε η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο - Στην 2η θέση η Microsoft

20:19

Πιερρακάκης: H Τεχνητή Νοημοσύνη στο σχολείο θα βοηθήσει στην εφαρμογή της προσωποποιημένης μάθησης

20:12

Μπάρκιν (Fed): Χρειάζονται περισσότερα στοιχεία πριν γίνουν αλλαγές στα επιτόκια

20:06

Πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο της Μήλου - Εστάλη 112 για την παραλία Τσιγκράδο

20:05

Athens Riviera Forum: Η Αθηναϊκή Ριβιέρα εκτοξεύει τον τουρισμό της Αθήνας

20:01

Πυροσβεστική: 41 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα

19:55

Γαλλία: Θολό το τοπίο σχετικά με τον διορισμό του νέου πρωθυπουργού μετά τις βουλευτικές εκλογές

19:51

Στην Doppler με 35% η SMERC του Ν. Καραμούζη - Στο 25,99% το ποσοστό Στ. Σταυρόπουλου

gazzetta
gazzetta reader insider insider