Υλοποιούμε περισσότερα από όσα υποσχεθήκαμε και συνεχίζουμε

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υλοποιούμε περισσότερα από όσα υποσχεθήκαμε και συνεχίζουμε
Η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει περισσότερα από όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε πρωτοφανείς κρίσεις. 

Με τη συμπλήρωση τριών ετών διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει περισσότερα από όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε πρωτοφανείς κρίσεις.

Μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα και με δεδομένα τα προβλήματα που άφησε η περίοδος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τους αμέτρητους φόρους και το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να οδηγήσει την οικονομία σε ανάκαμψη και μάλιστα, μέσα σε τεράστιες αντιξοότητες. Πανδημία, ενεργειακή κρίση, πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και διαρκείς προκλήσεις από τη γείτονα.

H εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη

Και ξεκαθαρίζω ότι οι Έλληνες δεν θα παρασυρθούν από το ποιον θέλει να ψηφίσουν ο Πρόεδρος οποιασδήποτε άλλης χώρας! Η εξωτερική μας πολιτική έχει αναβαθμίσει τον ρόλο της χώρας μας στις διεθνείς εξελίξεις και η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη.

Όπως δήλωσε στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης η Ελλάδα σήμερα είναι μια άλλη Ελλάδα. Ανήκει στα κράτη με τη δυναμικότερη ανάπτυξη και τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη. Είναι από τις πρώτες χώρες του ΟΟΣΑ στη μείωση των φόρων. Αποπλήρωσε δύο χρόνια νωρίτερα τα δάνεια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και σύντομα απελευθερώνεται και από την Ενισχυμένη Εποπτεία.

Αυτές οι επιδόσεις δεν αντιμετωπίζουν όλες τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν σήμερα οι πολίτες. Είναι όμως η βάση επάνω στην οποία μπορούμε σήμερα να στηρίξουμε τα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.

Σε αυτό το διάστημα των τριών ετών, αυξήθηκε το αφορολόγητο, μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ, μειώθηκαν οι εισφορές, ανεστάλη η Εισφορά Αλληλεγγύης στους επαγγελματίες και χορηγήθηκαν τα έκτακτα επιδόματα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Επιπλέον, έγιναν προσλήψεις στην εκπαίδευση μετά από μία δεκαετία, στηρίχθηκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ήρθαν επενδύσεις που ανέβασαν το επίπεδο της απασχόλησης πάνω από το όριο των 4 εκατομμυρίων εργαζομένων για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια.

Η ανεργία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι η πολιτεία δαπάνησε 13 δισεκατομμύρια ευρώ για να θωρακίσει τις θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της πανδημίας.

Πραγματοποιήθηκε μια διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού, τον οποίο παραλάβαμε στα 650 ευρώ και σήμερα είναι στα 713 ευρώ. Παράλληλα, με τη μείωση των εισφορών, το συνολικό ετήσιο όφελος ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

Στις συντάξεις, καθιερώθηκαν αυξήσεις έως 7,2% στις κύριες συντάξεις σε 225.000 συνταξιούχους που είχαν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης και ελαττώσαμε την προσωπική διαφορά σε περισσότερους από 500.000 δικαιούχους.

Ταυτόχρονα, επιταχύνθηκε ο ρυθμός απονομής των συντάξεων, καθώς μέσα στους πρώτους πέντε μήνες του 2022 εκδόθηκαν όσες συντάξεις είχαν βγει ολόκληρο το 2019.

Η ψηφιοποίηση πολλών διαδικασιών του δημοσίου έχει περιορίσει δραστικά την ταλαιπωρία των πολιτών και τα διοικητικά βάρη των υπηρεσιών.

Για ένα πλήθος υποθέσεων ο πολίτης δεν χρειάζεται πλέον να επισκεφθεί τη δημόσια υπηρεσία, καθώς μπορεί να τις διεκπεραιώσει ηλεκτρονικά.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην ψηφιακή εποχή

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο που γίνεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο σύνολο των διαδικασιών για την έκδοση, ανανέωση και αντικατάσταση των αδειών οδήγησης.

Ενδεικτικά, έως σήμερα έχουν εκδοθεί περισσότερα από 20 χιλιάδες διπλώματα με τη χρήση νέων εφαρμογών, υπεβλήθησαν περισσότερες από 7.500 αιτήσεις για ανανεώσεις διπλωμάτων, πάνω από 23.000 αιτήσεις για αντικαταστάσεις διπλωμάτων για φθορά, κλοπή ή απώλεια και τουλάχιστον 4.500 αιτήσεις για αντίγραφα αδειών κυκλοφορίας.

Επίσης, από τον Μάιο του 2020 έχουν εκδοθεί περισσότερες από 330.000 προσωρινές άδειες οδήγησης και οι νέοι οδηγοί δεν χρειάζεται πλέον να περιμένουν τέσσερις μήνες να έρθει το δίπλωμα για να οδηγήσουν.

Με το αδιέξοδο που είχε προκαλέσει η προηγούμενη κυβέρνηση στη διαδικασία των διπλωμάτων, υπήρχαν επαγγελματίες οδηγοί που χρειάζονταν το δίπλωμα για να πιάσουν δουλειά και βρίσκονταν μήνες σε ομηρεία.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βελτιώνει την καθημερινότητα

Οι πολίτες πλέον γνωρίζουν και συγκρίνουν. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βελτιώνει την καθημερινότητα και υλοποιεί τον πρόγραμμά της ανεξάρτητα από τις δυσκολίες επειδή έχει σχέδιο, όραμα και προοπτική.

Αυτή η στρατηγική μας επιτρέπει να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα που ανακύπτουν ακόμη και από εξωγενείς παράγοντες όπως η διεθνής κρίση στην ενέργεια.

Με ένα σύνολο νομοθετικών ρυθμίσεων και γενναίων οικονομικών ενισχύσεων περιορίζουμε τις επιπτώσεις από την αύξηση των τιμών στο ρεύμα και τα καύσιμα.

Με ευελιξία προσαρμόζουμε την ενεργειακή μας πολιτική

Ταυτόχρονα, έχουμε την ευελιξία να προσαρμόζουμε την ενεργειακή μας πολιτική με χαρακτηριστικό παράδειγμα το χρονοδιάγραμμα της απολιγνιτοποίησης, η οποία δεν ξεκίνησε σήμερα. Όλοι θυμόμαστε, άλλωστε, ότι την περίοδο 2015 – 2019 έκλεισαν δύο σταθμοί παραγωγής ενέργειας και δύο ορυχεία. Οι μονάδες παραγωγής ρεύματος έχουν ημερομηνία λήξης και συνεπώς, η απεξάρτηση από τον λιγνίτη δεν είναι μια βίαιη διαδικασία.

Ο λιγνίτης αποτελεί, ωστόσο, την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και σε αυτή τη συγκυρία η κυβέρνηση πήρε τη σωστή απόφαση να επαναλειτουργήσουν μονάδες και να αυξηθεί κατά 50% η εξόρυξη ώστε να μειώσουμε βραχυπρόθεσμα την εξάρτησή μας από το φυσικό αέριο.

Η εξέλιξη αυτή απαντά στις σημερινές προκλήσεις χωρίς να παρεκκλίνουμε από τον βασικό στόχο που δεν είναι άλλος από τη δίκαιη μετάβαση.

Το οργανωμένο σχέδιο που υλοποιούμε με στόχο να μετατρέψουμε την απολιγνιτοποίηση σε μια ευκαιρία μετασχηματισμού της τοπικής οικονομίας, ώστε να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες ζωής στο μέλλον για όλους τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας.

Η σημερινή κυβέρνηση μιλάει με τις πράξεις της και όχι με εξαγγελίες

Όλες αυτές οι ενέργειες αποδεικνύουν ότι η ΝΔ έχει να επιδείξει ένα πολυεπίπεδο έργο και είναι σε θέση να μιλήσει με τις πράξεις της και όχι με εξαγγελίες.

Η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να μιλήσει, λοιπόν, όπως δεν μίλησε κανένα κόμμα στο παρελθόν και να αποδείξει στους έλληνες πολίτες ότι το στοίχημα κερδίζεται, γιατί όσο υποσχέθηκε έγιναν πράξη και ακόμη περισσότερα.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου που με την εκλογή μου το 2019 με τοποθέτησαν στην στη Βουλή των Ελλήνων και η εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που με επέλεξε να συμμετέχω σε αυτή την κυβέρνηση.

Συνεχίζουμε το έργο μας δίνοντας λύσεις στα προβλήματα και στο τέλος της τετραετίας, είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ακόμη πολλά να προσθέσουμε στο έργο μας.

Σκοπός μου είναι για ακόμη μια φορά ένα καθαρό αποτύπωμα στην πολιτική μου πορεία με προτεραιότητα τους συμπολίτες μου στον Νομό Κοζάνης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:41

Μητσοτάκης για ακρίβεια: Μειωμένες αρχικές τιμές σε 1.500 προϊόντα από Μάρτιο

11:39

Γαλλία: Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβρη του 2021 ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

11:27

Υπ. Υγείας: Προκηρύχθηκαν 704 θέσεις ειδικευμένων ιατρών

11:26

Τηλεφώνημα για βόμβα στον ΟΠΕΚΑ

11:26

Γιατί η Citi αναμένει «ράλι» στη μετοχή του ΟΤΕ

11:25

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο

11:20

Κλειστό το πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου λόγω ισχυρών ανέμων

11:13

ΑΒ Climate Hub: Πώς η ΑΒ Βασιλόπουλος προετοιμάζει την εφοδιαστική αλυσίδα κατά της κλιματικής κρίσης

11:03

Ήπια ανοδικά οι ευρωαγορές με το focus στα μάκρο

10:58

Ακρίβεια: Μειώσεις τιμών έως και 15% σε σημαντικές κατηγορίες αγαθών από 1η Μαρτίου

10:39

Εξάρχεια: Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα - Ζημιές σε τέσσερα ΙΧ

10:27

Ρωσία: Η εμπλοκή στη σύρραξη Ισραήλ - Χαμάς που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στη Μέση Ανατολή

10:26

ΔΥΠΑ: Εκδήλωση στις 4 Μαρτίου για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων

10:24

Αυγενάκης: Υιοθετήθηκε από τις χώρες μέλη του ΕΛΚ η ελληνική πρόταση για βελτιώσεις στη νέα ΚΑΠ

10:20

ΕΕ: Η Meta στόχος προσφυγών από ενώσεις καταναλωτών 8 χωρών

10:08

Σε παραγωγή από την Energean και το κοίτασμα φυσικού αερίου Karish North στο Ισραήλ

10:04

Entersoft: Χρονιά έντονης ανάπτυξης το 2023 με +28% στα έσοδα και +33% στα EBITDA

09:56

Διασύνδεση ταμειακών μηχανών - POS: Προς μικρή παράταση, δεν θα επιβληθούν πρόστιμα αν δεν υπάρχει υπαιτιότητα

09:52

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει το ζήτημα της ποινικής ασυλίας του Ντόναλντ Τραμπ

09:45

ΧΑ: Συνεδρίαση με το βλέμμα στραμμένο σε MSCI, Πειραιώς και πληθωρισμό

09:32

Δικαστική απόφαση θέτει τον Τραμπ εκτός των ψηφοδελτίων των Ρεπουμπλικάνων στο Ιλινόι

09:21

ΗΠΑ: «Υγιής και ακμαίος» ο πρόεδρος Μπάιντεν

09:15

Eurobank: Συμφωνία με NPCI International για απλοποίηση των εμβασμάτων από Ελλάδα προς Ινδία

09:02

Γάζα: Πάνω από 30.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι - Συνεχίζονται τα ισραηλινά πλήγματα

08:50

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο - Ποια νομοσχέδια θα συζητήσει

08:40

Ενστάσεις της Κομισιόν για το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στις Στέγες»

08:39

Συνεχίζει το μπαράζ επενδύσεων ο Γ. Προκοπίου – Πάνω από 70 πλοία στο ναυπηγικό πρόγραμμα

08:25

ESG: Οι προκλήσεις για την τουριστική βιομηχανία

08:20

Πώς ερμηνεύουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις αλλά και... παραδοσιακά προϊόντα οι Ιστορικοί μας

08:16

Πώς θα είναι το νέο «στρατηγείο» της ΔΕΗ στη Λ. Μεσογείων ύψους 110 εκατ. ευρώ 

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider