Ραγδαία αναδυόμενη τάση οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ραγδαία αναδυόμενη τάση οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έρχονται να λύσουν ένα ακόμη αδύναμο σημείο της παραδοσιακής αγοροπωλησίας ακινήτων, αυτό του κλεισίματος συμβολαίου.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων στην Ελλάδα αποτελούν μια ραγδαία αναδυόμενη τάση στις μέρες μας, με χιλιάδες ακίνητα να διατίθενται μέσω αυτής της εναλλακτικής οδού, δημιουργώντας νέα κινητικότητα και αυξημένη προσφορά στην αγορά ακινήτων. Η προσφορά αυτή αναμένεται να ανέλθει ραγδαία μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα έπειτα από την κυβερνητική άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών.

Η αναμενόμενη αύξηση της προσφοράς στην αγορά ακινήτων οφείλεται όχι μόνο στο ξεπάγωμα 15.017 πλειστηριασμών που είχαν τεθεί σε αναστολή το 2020, αλλά και στο νέο κύμα μη εξυπηρετούμενων δανείων που αναμένεται το 2021 λόγω της οικονομικής δυστοκίας που προκάλεσε η υγειονομική και οικονομική κρίση του κορoνοϊού.

Ο όμιλος Delfi Partners, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες του σύγχρονου αγοραστή, αξιοποιεί την πολυετή πείρα του και την τεχνολογική εξειδίκευση για να καθοδηγήσει και να μυήσει το αγοραστικό κοινό στην νέα αυτή αγορά ακινήτων, γνωρίζοντας σε βάθος τα πλεονεκτήματά της.

Η αγορά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να αναζητήσουν και να αποκτήσουν ακίνητα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές που υπό άλλες συνθήκες δεν θα υπήρχαν. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο επίσης είναι πως σε περίπτωση που ένας πλειστηριασμός καταστεί άγονος, τότε οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το ακίνητο σε μειωμένη τιμή, αμέσως μόλις ο πλειστηριασμός επαναπροσδιοριστεί με νέα ημερομηνία εκτέλεσης.

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διενέργειας των πλειστηριασμών, το eauction.gr, δίνεται η δυνατότητα στους αγοραστές να αποκτήσουν ακίνητα οπουδήποτε στην Ελλάδα από την καρέκλα του γραφείου τους μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο. Σε συνδυασμό μάλιστα με την τυποποιημένη και απλοποιημένη διαδικασία που ακολουθείται για την συμμετοχή σε έναν πλειστηριασμό εξασφαλίζεται πλήρως η διαφάνεια και η ποιότητα του αποτελέσματος.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έρχονται να λύσουν ένα ακόμη αδύναμο σημείο της παραδοσιακής αγοροπωλησίας ακινήτων, αυτό του κλεισίματος συμβολαίου. Δεν απαιτείται η επίπονη και χρονοβόρα συλλογή σχετικών εγγράφων του ακινήτου προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία απόκτησής του, εξοικονομώντας επιπλέον χρόνο και απλοποιώντας την αγοροπωλησία στο έπακρο για τον αγοραστή.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δημιουργήσει εύκολα και γρήγορα τον προσωπικό του λογαριασμό στο eauction.gr μέσω των στοιχείων εισόδου του στο taxisnet. Στην συνέχεια θα είναι σε θέση να συμμετάσχει σε όποιον πλειστηριασμό επιλέξει, με μοναδική υποχρέωσή του να καταβάλει το 30% της αρχικής τιμής μέχρι και 2 εργάσιμες πριν την εκτέλεση του πλειστηριασμού. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται πως όλοι οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν σοβαρό ενδιαφέρον για την αγορά του ακινήτου και δεν αποσκοπούν στην μόχλευση της διαδικασίας του πλειστηριασμού.

Η Delfi Partners, μέσω της καταρτισμένης ομάδας που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα στους ενδιαφερόμενους για να προσφέρει τις πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες της αγοράς, από την εύρεση του ιδανικού ακινήτου μέχρι και την καθοδήγηση βήμα-βήμα στην διαδικασία του πλειστηριασμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:02

Ουκρανία: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε 750.000 νοικοκυριά στο Κίεβο μετά τη χθεσινή ρωσική επίθεση

20:55

Τραμπ: Υποδέχτηκε τον Ζελένσκι στη Φλόριντα - Είμαστε στα τελικά στάδια των συνομιλιών δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ

20:32

Σδούκου: Η αντιπολίτευση εναγωνίως αναζητά κάτι για να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση

20:17

Ρωσία: Τραμπ και Πούτιν πιστεύουν ότι η Ουκρανία πρέπει να λάβει απόφαση για το Ντονμπάς

20:12

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει όρια στην προπαγάνδα, στο ψέμα και τη διαστρέβλωση

20:00

Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δεκάδων δέντρων και πινακίδων από τους ισχυρούς ανέμους μέχρι και 8 μποφόρ

19:48

ΣΥΡΙΖΑ: Να μην παριστάνει ο πρόεδρος της Βουλής τον εκτελεστικό βραχίονα του Μαξίμου

19:25

Τραμπ: Είχε μια «πολύ παραγωγική» επικοινωνία με τον Πούτιν πριν τη συνάντηση με τον Ζελένσκι

19:00

«Στόχος» κυβερνοεπιθέσεων ο τραπεζικός κλάδος - Μεγαλύτερες άμυνες

18:50

Ιράν: Έθεσε σε τροχιά τρεις δορυφόρους- Εκτοξεύτηκαν απ' τη Ρωσία

18:31

Ηράκλειο: Σύλληψη 35χρονου που διέπραξε τρεις κλοπές

18:23

Τραμπ: Συγχαίρει τους ηγέτες Ταϊλάνδης-Καμπότζης για την επίτευξη εκεχειρίας

18:02

Wall Street: Οι επενδυτές αναμένουν ότι θα κλείσει το 2025 με θετικό πρόσημο

17:38

Κόσοβο: Χωρίς προβλήματα διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές

17:26

Ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών στον Ταύρο

17:08

Τουρκία: Η Κεντρική Τράπεζα θα επεκτείνει βασικό χαρτοφυλάκιο ομολόγων για λόγους «ευελιξίας»

16:54

Βρετανία και Γερμανία υπογράφουν συμφωνία ύψους 70 εκατ. δολαρίων για κινητά συστήματα πυροβολικού

16:34

Ισπανία: Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες κοντά στη Μάλαγα

16:27

Έβρος: Διακόπτεται εκ νέου η κυκλοφορία των φορτηγών στον κόμβο του Ορμενίου και το Τελωνείο των Κήπων

16:13

Άνδρας στο Γκύζη μαχαίρωσε τη σύζυγό του στον λαιμό και έπεσε από την ταράτσα

16:05

Τηλεοπτική συνέντευξη Μητσοτάκη τη Δευτέρα στις 20:00

16:00

Ρέθυμνο: Νεκρός 67χρονος στα Χανιά, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε σε γκρεμό δεκάδων μέτρων

15:42

Σομαλία: Η αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ «απειλεί» τη σταθερότητα της περιοχής

15:20

Ζελένσκι: Η διασφάλιση της ειρήνης εξαρτάται από τους εταίρους μας - Ζητά περισσότερη πίεση στη Μόσχα

15:13

Μετ΄ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα

14:39

Κικίλιας: Διαχρονικός μοχλός ανάπτυξης η ναυτιλία

14:31

Πιερρακάκης: Η οικονομία μετά το Ταμείο Ανάκαμψης

14:14

Μαρινάκης για αγροτικές κινητοποιήσεις: Ο ειλικρινής διάλογος - και μόνο αυτός - θα φέρει τις λύσεις

14:07

Κίνα: Παρά τον εμπορικό πόλεμο το 2025 κατέγραψε κέρδη

14:00

Σιδηρόδρομος: «Αλλαγή σελίδας» στις Μεταφορές και μεγάλες επενδύσεις με τη συμφωνία Δημοσίου /Hellenic Train

gazzetta
gazzetta reader insider insider