Ελλάδα
01-06-2021 | 10:53

Ραγδαία αναδυόμενη τάση οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Μοιράσου το
Ραγδαία αναδυόμενη τάση οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων στην Ελλάδα αποτελούν μια ραγδαία αναδυόμενη τάση στις μέρες μας, με χιλιάδες ακίνητα να διατίθενται μέσω αυτής της εναλλακτικής οδού, δημιουργώντας νέα κινητικότητα και αυξημένη προσφορά στην αγορά ακινήτων. Η προσφορά αυτή αναμένεται να ανέλθει ραγδαία μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα έπειτα από την κυβερνητική άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών.

Η αναμενόμενη αύξηση της προσφοράς στην αγορά ακινήτων οφείλεται όχι μόνο στο ξεπάγωμα 15.017 πλειστηριασμών που είχαν τεθεί σε αναστολή το 2020, αλλά και στο νέο κύμα μη εξυπηρετούμενων δανείων που αναμένεται το 2021 λόγω της οικονομικής δυστοκίας που προκάλεσε η υγειονομική και οικονομική κρίση του κορoνοϊού.

Ο όμιλος Delfi Partners, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες του σύγχρονου αγοραστή, αξιοποιεί την πολυετή πείρα του και την τεχνολογική εξειδίκευση για να καθοδηγήσει και να μυήσει το αγοραστικό κοινό στην νέα αυτή αγορά ακινήτων, γνωρίζοντας σε βάθος τα πλεονεκτήματά της.

Η αγορά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να αναζητήσουν και να αποκτήσουν ακίνητα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές που υπό άλλες συνθήκες δεν θα υπήρχαν. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο επίσης είναι πως σε περίπτωση που ένας πλειστηριασμός καταστεί άγονος, τότε οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το ακίνητο σε μειωμένη τιμή, αμέσως μόλις ο πλειστηριασμός επαναπροσδιοριστεί με νέα ημερομηνία εκτέλεσης.

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διενέργειας των πλειστηριασμών, το eauction.gr, δίνεται η δυνατότητα στους αγοραστές να αποκτήσουν ακίνητα οπουδήποτε στην Ελλάδα από την καρέκλα του γραφείου τους μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο. Σε συνδυασμό μάλιστα με την τυποποιημένη και απλοποιημένη διαδικασία που ακολουθείται για την συμμετοχή σε έναν πλειστηριασμό εξασφαλίζεται πλήρως η διαφάνεια και η ποιότητα του αποτελέσματος.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έρχονται να λύσουν ένα ακόμη αδύναμο σημείο της παραδοσιακής αγοροπωλησίας ακινήτων, αυτό του κλεισίματος συμβολαίου. Δεν απαιτείται η επίπονη και χρονοβόρα συλλογή σχετικών εγγράφων του ακινήτου προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία απόκτησής του, εξοικονομώντας επιπλέον χρόνο και απλοποιώντας την αγοροπωλησία στο έπακρο για τον αγοραστή.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δημιουργήσει εύκολα και γρήγορα τον προσωπικό του λογαριασμό στο eauction.gr μέσω των στοιχείων εισόδου του στο taxisnet. Στην συνέχεια θα είναι σε θέση να συμμετάσχει σε όποιον πλειστηριασμό επιλέξει, με μοναδική υποχρέωσή του να καταβάλει το 30% της αρχικής τιμής μέχρι και 2 εργάσιμες πριν την εκτέλεση του πλειστηριασμού. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται πως όλοι οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν σοβαρό ενδιαφέρον για την αγορά του ακινήτου και δεν αποσκοπούν στην μόχλευση της διαδικασίας του πλειστηριασμού.

Η Delfi Partners, μέσω της καταρτισμένης ομάδας που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα στους ενδιαφερόμενους για να προσφέρει τις πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες της αγοράς, από την εύρεση του ιδανικού ακινήτου μέχρι και την καθοδήγηση βήμα-βήμα στην διαδικασία του πλειστηριασμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Ζαφειρία Σταθογιαννάκου - Σπύρος Λούλης
Ζαφειρία Σταθογιαννάκου - Σπύρος Λούλης

Η Ζαφειρία Σταθογιαννάκου είναι Senior Analyst Delfi Partners. Ο Σπύρος Λούλης είναι Υπεύθυνος τμήματος πλειστηριασμών Delfi Partners.