Επίσημο: Χωρίς παρουσία θεατών οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσημο: Χωρίς παρουσία θεατών οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο
Η πρόεδρος της Επιτροπής των Αγώνων ζήτησε συγγνώμη από τους θεατές που αγόρασαν εισιτήρια. Η χασούρα των χορηγών.

Οριστικά και επίσημα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία θεατών, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου από τους διοργανωτές, εν μέσω της αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Η πρόεδρος της Επιτροπής των Αγώνων, Σέικο Χασιμότο, ανακοίνωσε τη λύπη της για το ότι οι Αγώνες θα γίνουν με κλειστό format και ζήτησε συγγνώμη απ' όσους αγόρασαν εισιτήρια για κάποιο από τα αγωνίσματα της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζεται πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο θα ισχύσει από τις 12 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου, ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου.

Περίπου 11.000 αθλητές και μέλη ομάδων θα ταξιδέψουν στην ασιατική χώρα για τη διοργάνωση.

Η απαγόρευση θεατών αφορά τόσο την πόλη του Τόκιο, όσο και άλλες 3 νομαρχιακές επιτροπές της Ιαπωνίας όπου θα διεξαχθούν οι Αγώνες.

Οικονομικό κόστος

Η εξέλιξη αναμένεται να μηδενίσει τα έσοδα των 815 εκατ. δολαρίων που αναμένονταν από τα εισιτήρια των Αγώνων και να εκτροχιάσει περαιτέρω τον συνολικό προϋπολογισμό της διοργάνωσης, που μέχρι σήμερα ξεπερνά των 15,4 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως στους προηγούμενους Αγώνες, του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, τα έσοδα από τα εισιτήρια είχαν διαμορφωθεί στα 1,2 δισ. δολάρια.

Παραμένει ο προβληματισμός των ειδικών

Ο Χούκι Φουρούσε, ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Κιότο και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τη νόσο στην κυβέρνηση της Ιαπωνίας, ανέφερε στο Reuters «οι ανησυχίες δεν πρόκειται να υποχωρήσουν από τη στιγμή που έχουμε ένα τόσο μεγάλος γεγονός, και το οποία συνδυάζεται με την κορύφωση των καλοκαιρινών διακοπών».

Ο προβληματισμός των ειδικών εστιάζει στο ότι θα υπάρχουν πολλές ενδεχόμενες εστίες μετάδοσης της νόσου έξω από τα γήπεδα και τα στάδια της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τόκιο: Οριστικά χωρίς θεατές η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων

Ολυμπιακοί Αγώνες - κορονοϊός: Η Ιαπωνία ετοιμάζεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης

gazzetta
gazzetta reader insider insider