Sebastian Coe: Οι Ολυμπιακοί του Τόκιο πρέπει να γίνουν, δεν υπάρχει «τεράστιο ρίσκο»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sebastian Coe: Οι Ολυμπιακοί του Τόκιο πρέπει να γίνουν, δεν υπάρχει «τεράστιο ρίσκο»
Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο της Ιαπωνίας
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα πρέπει να προχωρήσουν καθώς δεν υπάρχει κανένας μεγάλος κίνδυνος υγείας, σύμφωνα με τον Sebastian Coe, πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα πρέπει να προχωρήσουν καθώς δεν υπάρχει κανένας μεγάλος κίνδυνος υγείας, σύμφωνα με τον Sebastian Coe, πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

«Θα προχωρήσουν και πρέπει να προχωρήσουν», είπε στο CNBC.

Καθώς τα κρούσματα κορονοϊού εξακολουθούν να αυξάνονται στην Ιαπωνία και πολλές άλλες χώρες, περίπου 10.500 αθλητές ετοιμάζονται να μεταβούν στην Ιαπωνία για να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο φέτος το καλοκαίρι.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ιάπωνας Αυτοκράτορας Naruhito εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανή μετάδοση του ιού στη διάρκεια των Αγώνων. Ωστόσο, ο Coe λέει ότι δεν είναι σίγουρος πως υπάρχει τεράστιο ρίσκο που συνδέεται με τους αγώνες, προσθέτοντας ότι κατά την γνώμη του δεν υπάρχει κάποια διοργάνωση τα τελευταία 40 ή 50 χρόνια που να έχει εξεταστεί τόσο καλά δεδομένης της προστασίας βασικών assets, στην προκειμένη περίπτωση των αθλητών, αλλά επίσης της προστασίας των τοπικών κοινωνιών που θα φιλοξενούν τα events.

Ο πρώην αθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων ο οποίος κέρδισε τέσσερα χρυσά μετάλλια για τη Μεγάλη Βρετανία σε αγώνες ημι-αντοχής, παραδέχτηκε ότι η κατάσταση δεν θα είναι business as usual για τους αθλητές εάν οι αγώνες γίνουν τελικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider