«Ο οδικός τουρισμός θα ανακάμψει πιο γρήγορα και συνεπώς πρέπει να υπάρξουν οι συνθήκες για γρήγορο άνοιγμα των συνόρων».

Τα ανωτέρω δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και παρουσιάζοντας τα νέα υγειονομικά δεδομένα που θα διαμορφωθούν από το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων με τις γειτονικές χώρες. Από αυτά άλλωστε θα κριθεί αν θα πατήσει γκάζι εφέτος ο οδικός τουρισμός στην Ελλάδα, που παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια διεκδικούσε σημαντικά μερίδια στην εισερχόμενη τουριστική πίτα.

«Ο οδικός τουρισμός δεν είναι το καλύτερο είδος τουρισμού, οπότε δεν θα θέλαμε με τίποτε να περιοριστεί η φετινή χρονιά μονό σε αυτό το είδος», εξηγεί, ωστόσο, ο υπουργός Τουρισμού.

Για το υπουργείο αποτελεί προτεραιότητα ο οδικός τουρισμός από τις αγορές των Βαλκανίων, με τον κ. Θεοχάρη να τονίζει τα εξής: «Διαμορφώνουμε όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις οδικές πύλες εισόδου της χώρας και παράλληλα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τάχιστα να καταστήσουμε εφικτές τις ροές από τα Βαλκάνια».

«Ο οδικός τουρισμός αποτελεί τομέα ο οποίος μπορεί να συμβάλλει στη στήριξη της ζήτησης στο άνοιγμα της τουριστικής αγοράς άλλα και στην επέκταση της περιόδου», υπογραμμίζει ο υπουργός.