Κοστέλο: Δεν θα χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κοστέλο: Δεν θα χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας

Την εκτίμησή του ότι δεν θα χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας για τη μετά-μνημόνιο εποχή, διατύπωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο κλιμάκιο των Θεσμών, Ντεκλάν Κοστέλο.

Σε ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι οι δανειστές έχουν ήδη ξεκινήσει να επεξεργάζονται το «πακέτο» που θα αποφασιστεί για την Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο, το οποίο αναμένεται να έχει καταρτιστεί έως τον Ιούνιο.

Με αυτόν τον τρόπο, σημείωσε ο κ. Κοστέλο, θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των αγορών στην ελληνική οικονομία. Καθοριστικής σημασίας, όμως, είναι η ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει ήδη λάβει, ώστε να μην χρειαστούν νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Όσον αφορά στο χρέος, η Κομισιόν εκτιμά ότι θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, τα οποία ωστόσο δεν εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του χρέους εάν δεν συνδυαστούν με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

«Οι δανειστές έχουν αποδείξει ως τώρα ότι είναι διατεθειμένοι να λάβουν μέτρα βιωσιμότητας του χρέους», σημείωσε και επιβεβαίωσε την πρόταξη της γαλλικής πρότασης ως την επικρατέστερη λύση για το χρέος σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και προ ολίγου ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, από το ίδιο πάνελ.

«Θέλουμε ένα πακέτο συμφωνίας τον Ιούνιο που θα δίνει τα σωστά κίνητρα στην Ελλάδα», κατέληξε ο Ευρωπαϊκός αξιωματούχος.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις εκτίμησε ότι, τα ελληνικά προβλήματα έχουν διάρκεια πέντε με 10 έτη. «Έχει ολοκληρωθεί η απαραίτητη νομοθεσία αλλά έχουμε πολύ δρόμο στο σκέλος της υλοποίησης. Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο, αλλά στο θέμα των μεταρρυθμίσεων τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια είναι κρίσιμα. Η Ελλάδα έχει θέμα ισολογισμού, λόγω υψηλού χρέους, ανεργίας και κόκκινων δανείων», ανέφερε σχετικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Στις 26 Μαρτίου η ανακοίνωση του νέου κατώτατου μισθού - Συνετή αύξηση εισηγείται η Νίκη Κεραμέως

«Δια χειρός» ΤΕΡΝΑ το οικιστικό project «Park Rise» της Lamda στο Ελληνικό

Τράπεζα που δάνειζε χρήματα σε πάπες και αυτοκράτορες βγαίνει προς πώληση

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider