Με ΣΔΙΤ η γραμμή Βεΐκου-Γαλάτσι του μετρό

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Με ΣΔΙΤ η γραμμή Βεΐκου-Γαλάτσι του μετρό

Εντός του πρώτου τριμήνου του 2016 αναμένεται να προκηρυχθεί η νέα Γραμμή 4 του Μετρό, που αφορά το τμήμα Άλσος Βεΐκου - Γουδή, συνολικού προϋπολογισμού 1,4 δισ. ευρώ, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) να εξετάζει την αύξηση της συμμετοχής της στη χρηματοδότηση του έργου από το 50% που είναι σήμερα στο 75%.

Όπως δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, το έργο αναμένεται να προχωρήσει με Σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα (ΣΔΙΤ), δηλαδή η κατασκευή θα γίνει με ιδιωτικά κεφάλαια, ενώ η λειτουργία μετά την ολοκλήρωσή του θα ανατεθεί στη ΣΤΑΣΥ, με το Δημόσιο να καταβάλλει πληρωμές διαθεσιμότητας στον ιδιωτικό φορέα της σύμπραξης.

Υπενθυμίζεται ότι η γραμμή 4 σε πρώτη φάση περιλαμβάνει τους σταθμούς Αλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Λεωφόρος Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Νήαρ Ηστ, Ηλύσια, Ζωγράφου και Γουδή. Το μήκος της γραμμής είναι 11,7 χλμ. και υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετεί καθημερινά 220.000 επιβάτες.

Το συγκεκριμένο έργο γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί στο πακέτο Γιούνκερ με δανεισμό από την ΕΤΕπ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

«Ποδαρικό» με πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών - Ακριβά ακίνητα βγαίνουν στο σφυρί

Με Φιντάν και Κούσνερ στο Παρίσι ο Κυριάκος - Φουλ επίθεση κατά Αλέξη η Καρυστιανού - Πολάκης ζητάει την ευρω-έδρα

Αναμονή για την ΕΤΕ - Ράλι σε χαλκό και χρυσό - Το τρένο της Ευρώπη Holdings

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider